Microsoft sier snart stopp for gratis Windows 10-nedlastninger.
Microsoft sier snart stopp for gratis Windows 10-nedlastninger.

Annonse


Snart er det helt slutt på gratis Windows 10-nedlastninger

Microsoft gjorde Windows 10 tilgjengelig for gratis nedlastning i ett år etter lansering. Denne muligheten forsvant på sommeren i fjor, men annen dukket så opp.

Kunne utnytte smutthull
Selskapet tilbyr nemlig gratis nedlastning for personer med nedsatt funksjonsevne og som er avhengig av hjelpemiddelfunksjonene i Windows 10. Via en nettside kunne denne gruppen med personer laste ned og bruke Windows 10 gratis. Microsoft sjekker ikke om brukeren faktisk har nedsatt funksjonsevne slik at andre kunne utnytte smutthullet.

På den aktuelle nettsiden kan man nå lese at gratistilbudet utløper ved nyttår i år. 31. desember 2017 er det slutt for gratis nedlastning av Windows 10 via denne metoden.

For personer som er avhengig av hjelpemidler:

Annonse


«Som du sikkert har lest, forsvinner Windows 10-oppgraderingstilbudet for kunder som kjører Windows 7 eller Windows 8.1 29. juli, men vi ønsker å avklare at dette *ikke* gjelder kunder som bruker hjelpemiddelteknologier. Vi fortsetter å levere på vår tidligere delte visjon om tilgjengelighet i Windows 10 og vi er forpliktet til å sørge for at brukere av tilgjengelighetsteknologi har muligheten til å oppgradere til Windows 10 gratis», skriver Microsoft i fjor.

 

Kilder:
IDG,
Microsoft