Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple vurderer å droppe Qualcomm. (Ill.: Apple)

Krigen trappes opp – Apple kan komme til å droppe Qualcomm-teknologi i iPhone

Intel kan komme til å ta over.

Nettstedet The Wall Street Journal skriver at Apple vurderer å bruke kun modembrikker fra Intel i neste års iPhone-modeller. MediaTek er en annen produsent som vurderes. Årsaken er den pågående tvisten med brikkesettprodusenten Qualcomm.

Vurderer å droppe
Ifølge rapportene tilbakeholder Qualcomm programvare som Apple er avhengig av for å teste LTE-brikkene i prototypene til iPhone og iPad. Nettstedet skriver at Qualcomm sluttet å dele programvaren etter at Apple sendte inn et søksmål mot selskapet i starten av dette året, noe som hindrer Apples testing.

Qualcomm på sin side hevder at Apple allerede har testet modembrikken for 2018-iPhonen.

«Brikkesettselskapet sier at det ‘er forpliktet til å støtte Apples nye enheter’ som det gjør med andre i industrien», skriver The Wall Street Journal.

Les mer om Apple- og Qualcomm-krangelen: Denne krangelen er svært dårlige nyheter for iPhone og Apple – kan bli mye tregere enn konkurrenten.

Intel-brikker med iPhone 7
Apple har i flere år brukt modem fra Qualcomm i sine produkter, men ved lanseringen av iPhone 7 ble også Intel-modem brukt i enkelte modeller. Det er også tilfellet med nye iPhone 8 og 8 Plus. For eksempel bruker iPhoner som selges i USA ulike modembrikker basert på mobiloperatøren. AT&T har Intel-brikker, mens for eksempel Verizon selger iPhone med Qualcomm-modem.

The Wall Street Journal skriver at Apples planer om å droppe Qualcomm helt kan bli endret før lanseringen av neste års iPhone.

Det handler saken om
Tvisten mellom de to selskapene startet tidligere i år da Apple gikk til søksmål mot Qualcomm fordi de mener at brikkesettleverandøren «tar betalt for teknologi som ikke har noe med selskapet å gjøre».

Qualcomm svarte kort tid senere med et motsøksmål.

Brikkesettprodusenten har senere hevdet at Apples leverandører tilbakeholder én milliard dollar, rundt 8,5 milliarder kroner, i royalties og salg.

 

Kilde:
The Wall Street Journal (krever abonnement)

Stikkord: Apple, iphone, qualcomm