Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Origins-spillere på PC klager over ytelsen. (Ill.: Ubisoft)

Slik svarer Ubisoft på kritikken – Hevder Assassin’s Creeds DRM struper CPU-ene

Spill: – Det er antiforbruker og et skittent valg.

Ifølge flere PC-spillere bruker ferske Assassin’s Creed Origins store menger med prosessorkraft. Overfor nettstedet TorrentFreak legger «spill-cracker» Voksi skylden på spillets antipiratverktøy.

Oppdatert:

«Vi bekrefter at antipiratløsningene som er implementert i Windows-PC-utgaven av Assassin’s Creed Origins ikke påvirker spillets ytelse i negativ grad», uttaler Ubisoft og oppfordrer spillere som opplever problemer om å sjekke om PC-ens deres oppfyller systemkravene som er satt for Origins. Spillselskapet ber også brukere som opplever problemer med å besøke Ubisofts støtteside for mulige løsninger.

Bruker mye prosessorkraft
Ubisoft har valgt andre løsninger etter at Denuvo den seneste tiden har slitt med å holde spillene sikre. Spillselskapets løsning skal være av den ytelseshungrige sorten.

På Steams forum er det flere spillere som klager over ytelsen og at spillet bruker mye prosessorkraft. En bruker, hvis PC har en kraftig i7-prosessor, skriver at Origins bruker mellom 60–90 prosent prosessorkraft, en annen med i5-prosessor rapporterer CPU-bruk på 100 prosent på samtlige fire kjerner og det selv med lave grafikkinnstillinger.

VMProtect opp Denuvo
Voksi mener at problemet ene og alene skyldes Ubisofts antipiratløsning.

«Ubisoft har implementert VMProtect oppå Denuvo og med det redusert spillets ytelse med 30–40 prosent som igjen krever at spillerne har dyrere CPU-er for å kunne spille spillet. Kun på grunn av DRM. Det er antiforbruker og et skittent valg», sier han overfor nettstedet og legger til at han vet dette fordi han, etter å ha fått tilgang til binærfilene, sjekket koden.

Har du spilt Assassin’s Creed Origins på PC? Hvordan er ytelsen?

 

Kilde:
TorrentFreak

Stikkord: AssassinsCreed, fildeling, Spill