Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Fingersensoren i Galaxy S9 blir trolig enklere å nå. (Ill.: Samsung)

Samsung skal gjøre noe med den malplasserte fingersensoren

Vil trolig løse det bedre i Galaxy S9.

Vi har testet både Samsung Galaxy S8 og Note 8 og har totalt sett vært svært fornøyde med enhetene. Et av ankepunktene ved dem er den noe malplasserte fingersensoren på baksiden.

Problematisk plassering
Med lanseringen av Galaxy S9 som forventes våren 2018, ser det ut til at Samsung skroter denne løsningen og går for en mer sentrert fingersensor. Flaggskipmobiler som Google Pixel 2 og Huawei Mate 10 Pro har, som Galaxy S8, fingersensoren plassert på baksiden. Dog har ikke Google og Huawei gjort samme tabbe som Samsung ved å plassere fingersensoren på en slik måte at den er vanskelig å nå – spesielt for venstrehendte.

Samsung Galaxy S9 kommer trolig for tidlig at den har fingersensor integrert i skjermen og ettersom fremsiden skal bestå av så mye skjerm som mulig, er baksiden et naturlig sted å sette sensoren.

Får kanskje superkamera
Forrige måned kom det også rapporter om at Samsung vil gi kameraet en real overhaling og at det skal være i stand til å filme med en takt på 1000 bilder i sekundet. Dette gjøres mulig ved å dytte DRAM inn i sensoren slik at den blir kraftig nok.

I desember skal for øvrig Qualcomm vise frem Snapdragon 845 som skal sitte i neste års mobilflaggskip – deriblant Galaxy S9.

 

Kilder:
PhoneArena,
GSMArena

Stikkord: galaxy, Mobil, samsung