Hopp til navigasjon Hopp til innhold
AMD ypper seg mot Intel. (Ill.: AMD)

AMD går etter Intels Ultrabooker med to nye CPU-er

De første PC-ene kommer allerede i høst.

2017 ser ut til å bli et spennende år for AMD som er i ferd med å slå kraftig tilbake både på GPU- og CPU-fronten. Så lang er det stasjonære PC-er som har vært fokuset, men nå ypper AMD seg mot Intels Ultrabooker.

Nå blir det kamp
Intel dominerer markedet for tynne bærbare som AMD ønsker en andel av og nå annonserer selskapet to nye prosessorer for bærbare PC-er: Ryzen 5 2500U og Rysen 7 2700U. Begge er designet for tynne PC-er.

De nye prosessorene er teknisk APU-er, «accelerated processing unit», som kombinerer en CPU og en GPU på én enkelt brikke. Ryzen 5 og 7 har dermed en integrert AMD Ryzen-GPU som åpner for solid grafikkytelse. Mens Intel samarbeider med Nvidia for å levere god grafikk til bærbare PC-er, kan AMD gjøre alt selv.

AMD-duoen har begge fire kjerner/åtte tråder. Ryzen 2500U har en klokkehastighet på 2 GHz mens 2700U har en frekvens på 2,2 GHz med en turbo på 3,8 Ghz. Begge med 15 watts TDP. På papiret er spesifikasjonene tilsvarende det man finner fra Intel, sett bort fra at Ryzen-prosessorene kan skilte med henholdsvis 8- og 10 RX Vega-kjerner.

Kommer i høst
Bærbare PC-er med de nye AMD Ryzen-prosessorene forventes i løpet av høsten og vil i første omgang være nåværende modeller fra Acer, HP og Lenovo med AMD i stedet for Intel-brikker.

AMD planlegger å vise frem ytterligere modeller under CES i januar tidlig neste år.

 

Kilde:
The Verge

Stikkord: amd, Maskinvare, ryzen