Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Jumboplassering for Tesla Model X i pålitelighetstest. (Ill.: Tesla)

Tesla Model X kåret til den «minst pålitelige bilen»

Ingen grunn til bekymring, sier bilprodusenten.

Amerikanske Consumer Reports har publisert den årlige listen over hvilke biler som er mest pålitelige. Dårligst ut kommer Tesla Model X. Blant de dårligste er også en annen Norges-favoritt, nemlig Volvo XC90.

På bunn
«Vi undersøker 17 problemområder. Fra mislyder – som bremser som skriker og ødelagt interiør – til større feil som problemer med girsystem eller firehjulsdriften», skriver Consumer Reports om testen.

Listen over de ti minst pålitelige bilene er det Tesla Model X som topper. På listen finner vi også Volvo XC90, som nevnt over, og Ford-favorittene Fiesta og Focus. SUV-en Jaguar F-Pace er også på listen den britiske bilprodusenten neppe ønsker å være på.

Ti minst pålitelige biler:

 1. Tesla Model X
 2. Cadillac Escalade
 3. Volvo XC90
 4. Ford Fiesta
 5. Ford Focus
 6. Fiat 500
 7. GMC Acadia
 8. Jaguar F-Pace
 9. Mercedes-Benz GLC
 10. Chevrolet Camaro

– Henger et godt stykke etter
Overfor Aftenposten avdramatiserer kommunikasjonssjef i Norge, Even Sandvold Roland, listen og sier at det er ingen grunn til bekymring for norske Tesla-eiere. Han innrømmer samtidig at Model X hadde problemer i starten.

– Vi er de første til å innrømme at Model X hadde pålitelighetsproblemer til å begynne med, men dette er rett og slett ikke en aktuell bekymring for nye Model X i dag, og det har ikke vært det på en god stund. Pålitelighetsvurderingene fra Consumer Reports henger et godt stykke etter, fordi undersøkelsene deres gjennomføres mange måneder før resultatene publiseres, sier han til nettstedet og legger til:

– Bilene våre er de tryggeste og best ytende bilene tilgjengelige i dag, og i fjor bekreftet vi en forbedring av Model X-påliteligheten på 92 prosent sammenlignet med starten av 2016. I år har vi fortsatt arbeidet og oppnådd ytterligere 24 prosent forbedring i den første halvdelen av året. Dette gjenspeiles i de stabilt høye vurderingene eierne våre gir oss i tilfredshetsundersøkelser.

Toyota dominerer pålitelighetslisten
Rune Gutteberg Hansen, informasjonsdirektør i Volvo Norge, ønsker overfor Aftenposten å ikke si så mye om rapporten til Consumer Reports ettersom de ikke kjenner til detaljene.

– Vi kjenner ikke detaljene i denne amerikanske rapporten, og kan derfor ikke kommentere den. I Norge er Volvo XC90 den mest solgte modellen i premium SUV-segmentet. Volvo ligger dessuten helt i toppen av Norsk Kundebarometer. Dette innebærer at Volvo-verkstedene har stort fokus på å løse eventuelle problemer som måtte oppstå, til det beste for kundene våre, sier Gutteberg Hansen til Aftenposten.

Dette er for øvrig de ti mest pålitelige bilene, ifølge Consumer Reports:

 1. 1Kia Niro
 2. Subaru BRZ/Toyota 86
 3. Lexus ES
 4. Lexus GS
 5. Audi Q3
 6. Toyota RAV4
 7. Lexus IS
 8. Toyota Prius V
 9. Toyota Prius C
 10. Infiniti Q70.

 

Kilder:
Aftenposten,
Consumer Reports 1, 2

Stikkord: Bil, tesla