Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Bloomberg skriver at Apple har senket kravene for Face ID. (Ill.: Apple)

Apple: – Saken er bare tull

Benekter at de har forringet kvaliteten for å øke produksjonen av «iPhone X».

Det har i lang tid vært kjent at lanseringen av iPhone X blir noe begrenset. En av årsakene er at det er krevende å produsere enkelte av komponentene. Bloomberg rapporterer nå om tiltak Apple har gjort for å øke produksjonen og dermed tilgjengeligheten.

Oppdatert, 19:38:

Apple har svart på Bloombergs påstander om at de skal ha forringet kvaliteten for å øke produskjonen:

«Bloombergs påstand om at Apple har redusert påliteligheten til Face ID er helt falsk. Vi forventer at Face ID blir den nye gull-standarden for ansikts-gjenkjenning», heter det fra selskapet.

Hevder kravene er redusert
Ifølge nettstedet har Apple nedjustert spesifikasjonene for Face ID-komponentene som betyr at de er mindre krevende å produsere og at produksjonstakten økes.

«Selskapet sa til leverandørene at de kan redusere nøyaktigheten for ansiktsgjenkjenningsteknologien for å gjøre produksjonen enklere», skriver Bloomberg.

Denne reduksjonen i kravene skal angivelig ha skjedd rundt tidspunktet da Apple viste frem iPhone X forrige måned.

Få en sniktitt på iPhone X: De som lastet opp dette klippet av iPhone X kan ha fått sparken.

Trolig «få» enheter tilgjengelig
Fredag denne uken går startskuddet for forhåndssalget av iPhone X og da får vi indikasjon på hvor tilgjengelig iPhone X egentlig er og om Apples lavere Face ID-krav har fått fart på produksjonen.

Ifølge ferske rapporter fra Ming-Chi Kuo i analyseselskapet KGI vil det være rundt to–tre millioner iPhone X tilgjengelig ved lansering. Apple selger vanligvis rundt ti millioner nye iPhoner i løpet av en åpningshelg, så man kan trygt si at lanseringen blir noe amputert hvis estimatene stemmer.

Skal du bestille en iPhone X når salget starter fredag?

 

Kilde:
Bloomberg

Stikkord: Apple, iphone