Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Siste ord er definitivt ikke sagt mellom Apple og Samsung. (Ill.: Apple)

Rettssaken som aldri tar slutt – Apple og Samsung møtes trolig i retten igjen

Men saken kan bli løst utenfor.

Designsaken mellom Apple og Samsung ble opprinnelig avsluttet med en dom i 2012 der sistnevnte ble dømt til å betale én milliard dollar til iPhone-produsenten. Et beløp Samsung advokater har fått betydelig redusert med årene.

Kan bli dyr og langvarig
Summen er nå nede i 400 millioner dollar, men en anke fra Samsung fører til at summen kan bli redusert ytterligere. Dermed vil de to IT-gigantene barke sammen i rettssalen nok en gang.

En dato for starten på den kommende rettssaken er ikke satt, men det spørs om saken i det hele tatt kommer opp. En potensiell rettssak vil for begge parter være dyr og langvarig, noe som ikke passer godt inn da Apple for øyeblikket er dypt inne i en sak med Qualcomm. Interessant nok står Samsung ved iPhone-produsentens side i den saken.

Ifølge patentjuristen Florian Mueller er det 30 prosent sjanse for at de to partene inngår forlik utenfor rettssalen.

Fra 2011
Apples rettsak mot Samsung for å stjele designen av iPhone har pågått siden 2011 – og var i fjor oppe i USAs høyesterett.

Der ble det bestemt at høyesterett manglet nok informasjon for å bestemme om det var hele eller bare deler av designen som var stjålet, og at de derfor ikke kunne bestemme om erstatningssummen var riktig.

 

Kilde:
The Verge

Stikkord: Apple, patent, samsung