Nintimdo RP drives av Raspberry Pi.
Nintimdo RP drives av Raspberry Pi.

Annonse


Denne hjemmelagde Nintendo Switch spiller alle retrospillene du måtte ønske

Virtual Console, retrospill, til Nintendo Switch lar vente på seg. Er du hendig nok, kan du lage din egen utgave av Switch som kan spille retrospill.

Drives av Raspberry Pi
Elektroingeniørstudent og «maskinvaremodder» Tim Lindquist har laget en egen, Switch-liknende spillkonsoll som kan spille gamle Nintendo-spill. Faktisk kan den spille så å si det som er av retrospill takket være den innebygde emulatoren RetroPie.

Enheten går under navnet «Nintimdo RP» og er en Raspberry Pi-maskin med et 3D-skrevet deksel som gir den et Switch-liknende design. Batteriet er på 10 000 mAh og kan lades via microUSB. På enkelte fronter overgår Lindquist Nintendo selv. Blant annet er den berøringsfølsomme skjermen større med sine 7 tommer, i tillegg har «Nintimdo RP» HDMI-kontakt slik at man kan koble enheten direkte til TV-en.

Når man kobler konsollen til TV-en, deaktiveres skjermen automatisk.

Annonse


Mangler Joy-Con
Hvis det er noe som mangler, må det være Joy-Con-kontrollerne. Ettersom de bruker Bluetooth er det for så vidt ingen grunn til at de ikke skal fungere med «Nintimdo RP». Vi har tidligere skrevet om hvordan man kan bruke Joy-Con med en Microsoft Surface.

Studenten har startet arbeidet med å lage en bruksanvisning slik at også andre kan bygge en slik konsoll. 3D-modeller og kildekode finner du i kildelenken.

 

Kilde:
Tim Lindquist

Annonse