Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Palmer Luckey da han fortsatt var ansatt i Oculus. (Ill.: Dcoetzee/WIkipedia)

Slik vil Oculus-skaperen innovere militæret med VR

Mener at forsvaret har manglet innovasjon.

I mars i år måtte Palmer Luckey forlate Oculus, et selskap han var med på å starte og som senere ble slukt av Facebook for 12 milliarder kroner. Siden den gang har han startet et nytt selskap, men bortsett fra rapporter om overvåkningsteknologi, har det ikke vært helt klart hva den ferske bedriften arbeider med.

Forsvarsteknologi
Nettstedet TechCrunch skriver at det er snakk om mer enn en høyteknologisk grensemur. Anduril, som er navnet på selskapet, jobber også med å levere «en bevissthet på slagmarken i sanntid for soldater» med virtuell virkelighet.

I tillegg til Luckey består Anduril av flere tidligere Oculus-ansatte, men selskapet har også hyret nytt blod fra bedrifter som Palantir som jobber med teknologi som «kobler sammen teknologi, mennesker, data og omgivelsene». Palantir har overvåkningssentrerte kontrakter med flere viktige byråer i myndighetene i USA

Trenger innovasjon
Ifølge Anduril har det vært lite innovasjon på forsvarsfeltet siden den kalde krigen og selskapet beskriver oppdraget deres som følgende:

«Anduril er privatfinansiert og bygger produkter som Amerika og dets allierte desperat trenger; en bevissthet på slagmarken i sanntid for soldater på bakken og i hovedkvarteret, teknologi som hjelper våre menn og kvinner på frontlinjen og en rekke andre teknologier som sørger for at vi alltid er et steg foran motstanderne våre.»

En kilde TechCrunch har vært i kontakt med og som har snakket med grunnleggerne av Anduril, sier at Luckeys visjon ser ut til å være å levere utvidet virkelighet til forsvaret. For eksempel kan et AR-hodesett gi sanntidsinformasjon til soldatene på bakken via et «heads-up»-panel. Informasjonen kan minne om det man er vant med fra førstepersons skytespill og kan blant annet inkludere detaljer om ammunisjon, våpen og informasjon om målet.

Utenfor slagmarken kan teknologien brukes til å simulere oppdrag eller styre droner, skriver nettstedet.

 

Kilde:
TechCrunch

Stikkord: palmerluckey, sikkerhet, vr