Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det blir trolig vanskelig å få tak i denne ved lansering. (Ill.: Apple)

– Så mange iPhone X er tilgjengelig ved lansering

En fjerdedel av det Apple vanligvis selger i løpet av en iPhone-åpningshelg.

Om syv dager starter forhåndssalget av iPhone X – en lansering som kan bli mer amputert enn tidligere lanseringer.

Flere flaskehalser
I en ny rapport skriver analyseselskapet KGI at kun er to–tre millioner X-modeller vil være tilgjengelig  ved lansering. I de beste åpningshelgene selger Apple over ti millioner nye iPhone-modeller.

KGI nevner igjen komponentmangler som årsaken til det begrensede utvalget. Spesielt 3D-dybdekameraet er blitt nevnt som en av komponentene det tar lang tid å produsere, men analyseselskapet peker på det fleksible kretskortet i antennesystemet som «det største hinderet».

Murata er en av leverandørene som opprinnelig så ut til å levere nok antenner, men skal ifølge rapportene ikke klart å følge de høye kravene Apple har satt. Dermed er det andre leverandører som må stå for produksjonen av kretskortene i løpet av de første månedene.

Motstridende rapporter
Kretskortet til vidvinkelkameraet nevnes som en annen flaskehals. Det unike designet til Apple gjør det vanskelig for produsentene å produsere kortene i store volum, hevder KGI.

Estimatene til KGI kommer kun dager etter rapportene om at iPhone X-produksjonen tar seg opp og at Apple vil møte etterspørselen i høst.

Hvis tallet på to–tre millioner iPhone X ved lansering viser seg å stemme, blir det trolig utfordrende å få tak i en modell i Norge.

Er du innstilt på å vente med å få tak i en iPhone X?

 

Kilde:
9to5Mac

Stikkord: Apple, iphone