Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Mafia-spillet er tilbake. (Ill.: Gathering of Developers)

Dette Mafia-spillet ble fjernet for fem år siden – nå er det tilbake

Spill: Ble lansert i 2002 og tatt ned fra Steam ti år senere.

Kritikerroste Mafia: The City of Lost Heaven ble lansert i 2002. Uten noen videre forklaring ble mafiaspillet fjernet fra Steam ti år etter lanseringen. Etter fem år i dvale er spillet nå tilgjengelig for digitalt kjøp.

Vender tilbake
I spillet inntar man rollen som drosjesjåføren Tommy Angelo som blir innvidd i familien Saliere som han stiger i gradene i. Mafia: The City of Lost Heaven er satt til 1930-tallet i den oppdiktede, amerikanske byen Lost Heaven.

Nå er tittelen altså tilbake igjen, men det er ikke på Steam at du nå kan kjøpe spillet. I stedet er det GOG (Good old Games) som har klart å få The City of Lost Heaven tilgjengelig i digital utgave. Grafikken er naturligvis noe utdatert, men historien er fortsatt like god som den var for 15 år siden.

Les vår anmeldelse av Mafia 3: Mafia 3 er som en Tarantino-hevnfilm, men de samme feilene repeteres.

Et ankepunkt ved denne lanseringen er at den ikke har den lisensierte musikken originalutgaven hadde. Dermed blir opplevelsen ikke helt lik originalen og du vil i stedet lytte til et nytt lydspor i 1930-tallets USA. Et søk etter spillmusikken på Spotify vil forresten gi deg flere treff, så det er en mulig erstatning der.

Spilte du Mafia: The City of Lost Heaven?

 

Kilde:
GOG

Stikkord: mafia, Spill