Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nå kommer smartbyen til Alphabet. (Ill.: Sidewalk Labs)

Nå skal de bygge «fremtidsbyen» i Canada

Skal teste smartbyteknologi i en «sandkasse» på 800 dekar.

På vårparten i fjor skrev vi om Alphabet-selskapet Sidewalk Labs som ønsker å bygge en ny fra bunnen av. Nå får selskapet muligheten.

Skal bygge smartby
Denne uken kunne Sidewalk Labs annonsere en avtale selskapet har inngått med den kanadiske byen Toronto om gjenoppbygge et område på 800 dekar. Dermed får Alphabet en stor sandkasse å teste ut teknologien sin på. Prosjektet går under navnet Quayside og er et samarbeid mellom Sidewalk Labs og Waterfront Toronto.

Avtalen innebærer at Sidewalk Labs skal bruke 50 millioner dollar på å installere og teste selskapets smartbyteknologi. Den totale kostnaden for prosjektet vil trolig komme på over én milliard dollar.

Mer om smartbyen: Alphabets «Sidewalk Labs» vil revolusjonere parkering og transport.

– Dagens annonsering handler om å skape en ny type nabolag som setter personer først. Sidewalk Toronto vil forvandle Quayside om til en spennende plass for innovasjon og fellesskap der titusenvis vil leve, jobbe og leke, sa Canadas statsminister, Justin Trudeau, under lanseringen.

Den kanadiske statsministeren virker å ha stor tro på prosjektet:

– Ny teknologi som kommer ut av Quayside kan potensielt bidra til å gjøre det å bo i by bedre – ved å gjøre boliger rimeligere og kollektivtransport enklere for kanadiere og deres familie.

 

Kilde:
Mashable

Stikkord: sidewalklabs, teknologi