Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nye rapporter hevder at Apple har kuttet i iPhone 8-bestillingene. (Ill.: Apple)

– Kutt i iPhone 8-produksjonen skjer rekordtidlig

Hevder Apples ferskeste selger mye svakere enn iPhone 7.

En kilde fra forsyningskjeden i Taiwan hevder at Apple har redusert ordre for iPhone 8 og iPhone 8 Plus med rundt 50 prosent for november og desember.

– Rekordtidlig nedtrapping i produksjonen
Reuters siterer taiwanske Economic Daily News som skriver at det er første gangen i iPhonens historie at produksjonen kuttes så tidlig i levetiden.

Analytikeren Jun Zhang i Rosenblatt Securities sier at Apple kan komme til å kutte produksjonen for å flytte fokuset og kapasiteten over til iPhone X, som det ifølge rapportene er mye større etterspørsel etter.

– Våre undersøkelser viser at produksjonen var 50/50 mellom iPhone 8/8 Plus og iPhone X, men iPhone X-produksjonen kan stå for 60–70 prosent i desember og enda mer i mars-kvartalet, sier

Motstridende rapporter
Det har også versert rapporter om at iPhone 7 selger bedre enn iPhone 8, men ifølge KGI gjør sistnevnte det bedre enn forventet. Etter at nyere modeller har solgt dårligere enn de foregående i åpningshelgen, har Apple sluttet å offentliggjøre salgstall, og dermed er det vanskelig å si noe om prestasjonen til iPhone 8.

Hos operatøren Telia spratt iPhone 8 og 8 Plus rett inn på topp ti-listen i september med henholdsvis andre- og fjerdeplass på toppselgerlisten.

 

Kilde:

Reuters

Stikkord: Apple, iphone