Hopp til navigasjon Hopp til innhold
En amerikansk stridsvogn av tpen M1 Abrams. (Ill.: Wikipedia)

Den amerikanske hæren ser mot elektriske kjøretøy

– Brigaden bruker 7500 liter drivstoff hver eneste dag. Vi er nødt til å se på andre løsninger.

Det meste tyde på at elektriske kjøretøy er fremtiden, og den amerikanske hæren ønsker ikke å bli utelatt fra denne «revolusjonen».

Tror på elektrifisering i militæret
Under Assocation of the U.S. Armys årlige møte forrige uke, uttalte Donald Sando i den amerikanske hæren at elektriske kjøretøy snart vil spille en viktig rolle hæren. Det skriver Defense News.

– Om ti år vil deler av brigaden vår være helelektrisk. Det er snakk om et generasjonsskifte. Det er betydelig og vi kommer til å gjøre det, og vi er avhengig av en industri som hjelper oss. Det er mange som sier at vi ikke kan klare det, sa han ifølge nettstedet.

Next-Gen Combat Vehicle-programmet bruker 700 millioner dollar på to prototyper, men så langt er det ikke mye informasjon om prosjektene. Sando tror at prototypene kan ende opp som elektriske kjøretøy.

Mener det er naturlig å vurdere andre løsninger
Majorgeneral Cedric Wins, som er kommandør av Army Research,  Development and Engineering Command, mener det er lite trolig at militæret kommer til å bli en leder innen elektrifisering, men han forventer at militæret kommer til å ta i bruk teknologi på bakgrunn av samarbeid med den kommersielle bilindustrien. Den beveger seg, som kjent, mot elektrifiserte kjøretøy.

– Hvis industrien beveger seg i den retningen, vil det være vanskelig å tro at ikke hæren om 15–20 år vil være et sted i nærheten. Brigaden bruker 7500 liter drivstoff hver eneste dag. Vi er nødt til å se på andre løsninger, sa han under møtet.

Tror du vi noen gang får se en helelektrisk stridsvogn på slagmarken?

 

Kilde:
Defense News

Stikkord: Bil