Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Dette er Apples selvkjørende forskningsbil "Project Titan". (Ill.: idiggapple‏)

Her er Apples hemmelige selvkjørende bil

Med en haug teknologi på taket.

Det er dukket opp et bilde og et kort Twitter-klipp som avslører Apples selvkjørende bilprosjekt «Titan».

Endelig får vi en titt på bilen
Seks Velodyne LIDAR-sensorer («Light Detection and Ranging» – system som måler avstander) er å finne på toppen av bilen, i tillegg til GPU-ene som kalkulerer AI.

Klippet under er fra MacCallister Higgins. Higgins vet mye om selvkjørende biler: Han har nemlig sitt eget taxi-selskap, Voyage, med selvkjørende biler i stallen. Voyage har akkurat startet et pilotprosjekt i San Jose i California der bilene kjører pensjonister rundt.

Det er usikkert hvor ambisiøst Apples bilprosjekt er etter at det for endel år tilbake var ryktet en Apple-bil, men selv verdens rikeste teknologiselskap undervurderte nok hvor vanskelig det er å produsere biler. Nå kan det se ut til at, i hvert fall i første omgang, at planen er å produsere AI-teknologien for andre, og alt det andre som trengs av kommunikasjon i en moderne bil.

Til forskjell fra mange andre som tester selvkjørende biler, har Apple plassert all teknologien, inkludert GPU-ene som gjør AI-jobben, på taket. Derfor ser bilen ut som den gjør: Ikke strømlinjeformet som Apples ferdige produkter er.
Til forskjell fra mange andre som tester selvkjørende biler, har Apple plassert all teknologien, inkludert GPU-ene som gjør AI-jobben, på taket. Derfor ser bilen ut som den gjør: Ikke strømlinjeformet som Apples ferdige produkter er. (Ill.: idiggapple‏)

Voyages’ sin selvkjørende bil:

Stikkord: Apple, Bil