Flere opplever iMessage-trøbbel.
Flere opplever iMessage-trøbbel.

Annonse


Flere rapporter om iMessage-trøbbel – macOS High Sierra er trolig årsaken

Apple Insider skriver at flere iPhone- og Mac-brukere opplever stor forsinkelse i mottak av tekstmeldinger og iMessage-meldinger.

Skyldes trolig macOS High Sierra
Årsaken til den store forsinkelsen er ifølge rapportene en feil som rammer macOS High Sierra. Problemet rammer også iCloud-tilkoblede enheter som iPhone og Apple Watch som ikke mottar varsler om nye meldinger når Mac-en til brukeren er aktiv, skriver nettstedet.

En bruker på Apples støtteforum skriver:

«Jeg var nødt til å trykke på hjemknappen for å se om jeg har nye meldinger. Mobilen viser kun varsler med lyd og vibrering når MacBooken er avslått.»

Annonse


Ingen enkle løsninger på feilen
Ifølge rapportene er den eneste nåværende løsningen enten å deaktivere iMessage i macOS eller nedgradere fra High Sierra til macOS Sierra. Løsninger som å deaktivere for deretter å reaktivere iMessage ser ut til å løse problemet kun midlertidig, skriver Apple Insider.

Flere spekulerer i at problemet skyldes endringer i High Sierra som skal gjøre det mulig å synkronisere meldinger via iCloud. Dette er en funksjon som var tilgjengelig i betaen til High Sierra, men som var borte da operativsystemet lanserte forrige måned.

Opplever du problemer med iMessage eller tekstmeldinger?

 

Kilde:
Apple Insider