Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Selvkjørende Chevy Bolt skal snart ta fatt på sin tøffeste utfordring. (Ill.: General Motors)

Dette kan bli de selvkjørende bilenes tøffeste utfordring så langt

Chevy Bolt skal innta Manhattan.

Neste år starter General Motors og Cruise Automation testingen av selvkjørende biler på veiene i Manhattan i New York. Det blir første gang at de selvkjørende bilene inntar delstaten.

Utfordrende testmiljø
Ars Techcinca skriver at Audi tidligere i år demonstrerte teknologien for myndighetene i New York, men da var den snakk om nivå 3-biler som kun styrer seg selv på motorveier. General Motors skal teste nivå 4-biler i de travle gatene på Manhattan.

På nivå 4 skal bilene være i stand til kjøre helt på egen hånd, men kun i kjente omgivelser. Det vil si innenfor visse geografiske områder.

Med folk som dobbeltparkerer, fotgjengere og «konstant» trafikkork blir dette en virkelig prøvelse for den autonome teknologien til General Motors og Cruise.

Samarbeider om autonom teknologi
I 2016 kjøpte GM opp Cruise for én milliard dollar, og selskapene har siden den gang samarbeidet om å utstyre Bolt med autonom teknologi. Bilene som inntar New York er av typen Chevy Bolt, søsterbilen til Opel Ampera-E som selges her til lands.

I tillegg til å plassere selvkjørende biler på gatene i Manhattan, jobber GM også med Lyft om å lansere en flåte med selvkjørende Bolt som etter planen skal innta San Francisco i 2018.

 

Kilde:
Ars Technica

Stikkord: Bil, bolt