Essential beskyldes for å ha stjålet forretningshemmeligheter
Essential beskyldes for å ha stjålet forretningshemmeligheter

Annonse


Mer trøbbel for Android-skaperen – beskyldes for å ha stjålet forretningshemmeligheter

Essential, med Android-skaperen Andy Rubin bak roret, har hatt en litt trøblete start. Selskapets første telefon – Essential Phone – har tilsynelatende ikke solgt all verden og nå saksøkes det ferske selskapet.

Saksøkes for 360-kameraet
Bak søksmålet står Keyssa Inc som hevder at Essential har stjålet forretningshemmeligheter som inneholder detaljer om teknologi som gjør det mulig for telefoner å koble til enheter, som kameraer, trådløst. Essential selger et 360-kamera til smarttelefonen, og det er nettopp dette tilbehøret selskapet saksøkes for.

Kameraet kobler til Essential Phone fysisk via magnetkontakter, men dataene overføres trådløst.

Svarer på kritikken: Essential lover mye bedre kameraopplevelse.

Annonse


Avsluttet samarbeidet
Under utviklingsprosessen skal Essential vært i samtaler med Keyssa og i løpet en periode på ti måneder delte sistnevnte informasjon med Essential som på sin side lovet å ikke kommersialisere teknologien de mottok informasjon om.

Essential avbrøt samarbeidet i november i fjor og gikk i stedet for en annen samarbeidspartner. Dog hevder Keyssa at Essential Phone inneholder selskapets “teknikker”. Keyssa hevder å ha vært i kontakt med det Rubin-ledende selskapet om å løse problemet utenfor rettssalen, men at de ikke har kommet frem til en løsning.

 

Kilde:
Reuters