Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Panos Panay sier at Surface er kommet for å bli. (Ill.: Microsoft)

Surface-sjefen om ryktene: – Det er langt fra sannheten

Omtaler påstandene som «ukens sladder».

Forrige uke publiserte The Register en sak om at Microsoft kommer til å gi seg med Surface-maskiner innen 2019, en påstand som fikk støtte av Canalys-sjef Steve Brazier samt Gianfranco Lanci i Lenovo.

Er kommet for å bli
I en uttalelse til Business Insider svarer Surface-sjefen selv, Panos Panay, på påstandene og omtaler dem som «ukens sladder».

– Microsoft går ikke for å gi seg. I stedet satser selskapet på maskinvare for fremtiden, og Surface skal ingen steder, sier Panay og legger til:

– På én side handler det om at Surface for Microsoft er mer viktig enn å selge maskinvare. Forbedringer Microsoft har gjort til Surface-enheter, har ofte ført til liknende forbedringer i PC-markedet, forteller han til nettstedet og trekker frem eksempler som Surface Pen.

Microsoft har gjort forbedringer til hastigheten og nøyaktigheten til pennene og denne koden har senere funnet veien til Windows 10 og har ført til at opplevelsen med å bruke en penn på andre PC-er er blitt bedre, ifølge Panay.

Mener at Microsoft vil gi seg
Det var under Canalys Channels Forum at Brazier og Lanci la frem påstandene at Surface-serien skrotes.

– Surface-salget er ganske opp og ned, det er gode kvartal og det er dårlige kvartal. Totalt sett tjener den ikke penger. Det gir ikke noen mening for dem å være i denne bransjen, sa Brazier under en tale på Canalys Channels Forum.

Han tror at det er slutt på Surface i 2019.

– Det kan bli tidligere. Jeg er enig, Microsoft tjener mye penger på skyen og bedrifter og på Windows, og taper definitivt penger på enheter så jeg ser ingen grunn til at de vil fortsette, la Lanci til.

 

Kilde:
Business Insider

Stikkord: Microsoft, surface