Musk tilbakeviser at Model 3 ikke produseres på den korrekte, automatiserte måten.
Musk tilbakeviser at Model 3 ikke produseres på den korrekte, automatiserte måten.

Annonse


Musk viser video fra produksjonen: – Rapportene om at vi sliter er bare tull

Etter The Wall Street Journals artikkel, altså saken om at Tesla bygget Model 3 for hånd, slår nå selskapet tilbake og viser bilder fra selve produksjonen og hevder det er normalt å gjøre visse deler for hånd.

Tilbakeviser WSJ-artikkel
“Tesla nådde ikke sitt eget mål om å produsere 1500 Model 3. Langt ifra. De klarte kun å produsere 260 av dem,” meldte vi. Videre heter det i artikkelen at:

“Ifølge kilder WSJ har vært i kontakt med er årsaken til produksjonsproblemene at Model 3 har måttet bli produsert for hånd, borte fra de automatiserte systemene og robotene som vanligvis tar seg av produksjonen.”

Viser frem produksjonen
Her er Musks Instagram-video fra produksjonen i sakte film så man får med seg alt. Artikkelen fortsetter under klippet.

Annonse
https://www.instagram.com/p/BaAOokSgdCp/?taken-by=elonmusk

Dette sier Tesla
Det vi ser her er maskinene som sveiser deler av bilen sammen. Det er nettopp denne prosessen The Wall Street Journal hevder Tesla gjorde manuelt, til nå.

Dette sier Tesla om WSJ-artikkelen:

“Artikkelen er fundamentalt feil og villedende. Vi er fremdeles i begynnelsen av produksjonsrampen, men hver Model 3 bygges på Model 3-produksjonslinjen som er fullt installert og produserer kjøretøy. Vi øker automatisering daglig.

Hver produksjonslinje i verden har både manuelle og automatiserte prosesser, inkludert modell S og modell X-linjen i dag. I motsetning til WSJs artikkel er dette ikke noe åpenbaring.

Som vi alltid har anerkjent, vil det ta tid å finjustere for høyere volumer, men som vi også har sagt er det ingen grunnleggende problemer med Model 3-produksjonen eller forsyningskjeden, og vi er sikre på å adressere flaskehalsproblemene på kort sikt.

Vi jobber simpelthen gjennom produksjons S-kurven som vi viste frem for verden under vår lanseringseventi juli. Det er en grunn til at det kalles produksjon-helvete.”

Ifølge Musk går også Semi-prosjektet riktig vei:

 

Kilde:
Electrec

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse