Microsoft-sjef Joe Belfiore har gitt opp sin egen mobil-plattform. Nå bruker han Android som grunder Bill Gates.
Microsoft-sjef Joe Belfiore har gitt opp sin egen mobil-plattform. Nå bruker han Android som grunder Bill Gates.

Annonse


Microsoft-sjef har skiftet til Android: Fokuserer ikke på mobil-maskinvare, men kan det komme en Android-mobil fra Microsoft?

Windows Phone og Mobile er dødt, det vet vi, men nå ser det ut til at Microsoft er klar til å omfavne Android enda mer kjærlig.

Det kommer nye formfaktorer, men hva med mobiler?
Selskapet har hintet til rå maskinvare som peker i retning av en slags mobil/nettbrett-hybrid, men det er mulig det egentlig er snakk om Windows 10 på Snapdragon-enheter.

Disse produktene kommer om ikke så veldig mange månedene.

Microsoft jobber med noe nytt
Samtidig melder Windows Central at Microsoft ryktes å jobbe med et prosjekt døpt “Andromeda” som skal være en type mobilt-produkt, selv om vi er usikre på det er en smartmobil i tradisjonell forstand for Windows 10 skal være på plass i disse.

Annonse
OS-et skal også være bygget med Microsofts nye “Windows Core OS”-plattform.

Selv sjefene gir opp eget OS
Det ble rapportert verden rundt når Bill Gates sa han hadde hoppet over til Android, og nå melder “Corporate Vice President for Windows”, Joe Belfiore, det samme.

Han har hoppet over til Android han også. Belfiore melder at det rett og slett er for få apper, og dårlig med utviklerinteresse.

Nyheten kommer samtidig som selskapet fokuserer enda mer på sin egen hjemskjerm-opplevelse til Android, nemlig “Arrow Launcher” som nå heter “Microsoft Launcher”, i tillegg tilbyr de selvsagt Office-pakken.

Kommer det snart en Microsoft-mobil med Android og nettopp denne hjemskjerm-opplevelsen? Ikke helt umulig, altså. Så lenge Microsoft får folk til å betale for Office og sky-tjenestene, gjør det kanskje ikke så mye at de ikke klarer å selge dyre håndsett.

Samtidig vet vi jo at Microsoft har flørtet mye med Android tidligere også, blant annet ved å selge en spesialutgave av Samsungs Galaxy S8 med Microsoft-programvare forhåndsinstallert i egne butikker.

 

Kilde:
Twitter

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse