Tesla sliter skikkelig med å få i gang det avanserte produksjonsutstyret så de kan produsere 5000 biler i uka. Så langt har de ikke klart å produsere 500.
Tesla sliter skikkelig med å få i gang det avanserte produksjonsutstyret så de kan produsere 5000 biler i uka. Så langt har de ikke klart å produsere 500.

Annonse


Musk: – Forvent det verste – Tesla sliter så med Model 3 at de produserer for hånd

Tesla nådde ikke sitt eget mål om å produsere 1500 Model 3. Langt ifra. De klarte kun å produsere 260 av dem.

Har store produksjonsproblemer
Så hva i alle dager er det Tesla driver med? “Alle” ønsker å handle produktet, men selskapet er altså ikke i nærheten å kunne mette markedet, noe som også gjør markedet nervøst på selskapets vegne.

Hva er det som skjer? Tesla har ofte hatt produksjonsproblemer med nye modeller, men dette virker jo ekstremt.

Har ikke noe annet valg enn å gyve lås for hånd
Det samme er Teslas løsning på problemet, altså ekstremt: Ifølge kilder WSJ har vært i kontakt med er årsaken til produksjonsproblemene at Model 3 har måttet bli produsert for hånd, borte fra de automatiserte systemene og robotene som vanligvis tar seg av produksjonen.

Annonse
Dette er jo ikke 1930, men Teslas yngre medarbeidere må nå sveise for hånd, noe som er helt uhørt i bransjen.

Langt unna målet på tusenvis i uka
Målet er å produsere tusenvis av biler i uka (Musks mål er 5000 i samme tidsperiode), men etter at produksjonen startet tidlig i juni har ikke det avanserte produksjonssystemet vært klart, og var for noen uker siden heller ikke ferdig.

Tesla på sin side angriper WSJ. Ifølge dem har avisen i en årrekke ha angrepet Tesla uten mål og mening, men avkrefter ikke at disse problemene er vedvarende og at de kanskje har rett denne gang.

Dette ser ikke helt lovende ut. Selv Musk ser ut til å være pessimistisk (og trolig veldig stresset):

 

Kilde:
WSJ (betalingsmur)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse