Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det var en tid før Spotify var en app på iPhone. Dette er "Spot" fra 2009, en app som strømmet musikk fra Spotify på "jailbreak"-iPhones. (Ill.: Per Ervland/ITavisen)

Hevder Spotify truer dem med advokater etter pirat-avsløringer

Spotify irriterte.

Husker du denne saken fra mai i år?

«Beta-versjonen av Spotify brukte pirat-musikk-biblioteket til de ansatte for å få fart på tjenesten i starten. Det hevder forfatter Rasmus Fleischer i boka «Spotify Teardown – Inside the Black Box of Streaming Music» som kommer tidlig 2018.»

Oppdatert, 17:25:

Vi skrev feilaktig at Fleischer var medlem i Piratpartiet. Dette stemmer ikke. Han er medlem av Piratbyrån. Artikkel oppdatert.

Sender advokater på forfattere
Nå er samme mann i siktet til Spotify. De liker nemlig ikke hva han har å melde. Boka er altså skrevet av Fleischer og et team som utgjør fem personer fikk støtte av svenske «Vetenskapsrådet» til å skrive boka om Spotify..

Fleischer er medlem i Piratbyrån og en nøkkelpersonene i Pirate Bay under oppstarten for mange år siden.

Nå skal Fleischer og hans kolleger ha blitt kontaktet av Spotify-advokat Benjamin Helldén-Hegelund som har bedt dem vennligst om å slutte å snakke.

Hevder det er piratsaken de egentlig vil stenge
Ifølge Fleischer skal Spotify ha vært klar over prosjektet i mange år, blant annet hvordan forskerne, som de også er, prøvde å manipulere Spotifys algoritmer (det er ikke lov i følge Spotifys retningslinjer å lage script som kan påvirke avspillingsstatistikken, men Fleischer mener det ikke ble gjort i stor nok skala til å ødelegge for selskapet), men det er ikke før etter å ha hørt piratfil-historien at Spotify reagerte, ifølge dem.

Beskyldingen til forfatterne som har forsket, er at Spotify bruker script- og algoritme-forskningen deres som et ledd i å stoppe dem («Terms of Use»-brudd) fra å snakke om oppstarten til selskapet der det altså hevdes i boka at det ble spredd piratkopierte MP3-filer for å få fart på produktet.

«Vetenskapsrådet» har sett på saken etter Spotifys påstander, men ikke sett noen grunn til å trekke støtten. Boka ventes neste år.

 

Kilde:
TorrentFreak

Stikkord: fildeling, pirat, spotify