Det var en tid før Spotify var en app på iPhone. Dette er "Spot" fra 2009, en app som strømmet musikk fra Spotify på "jailbreak"-iPhones.
Det var en tid før Spotify var en app på iPhone. Dette er "Spot" fra 2009, en app som strømmet musikk fra Spotify på "jailbreak"-iPhones.

Annonse


Hevder Spotify truer dem med advokater etter pirat-avsløringer

Husker du denne saken fra mai i år?

“Beta-versjonen av Spotify brukte pirat-musikk-biblioteket til de ansatte for å få fart på tjenesten i starten. Det hevder forfatter Rasmus Fleischer i boka «Spotify Teardown – Inside the Black Box of Streaming Music» som kommer tidlig 2018.”

Oppdatert, 17:25:

Vi skrev feilaktig at Fleischer var medlem i Piratpartiet. Dette stemmer ikke. Han er medlem av Piratbyrån. Artikkel oppdatert.

Annonse
Sender advokater på forfattere
Nå er samme mann i siktet til Spotify. De liker nemlig ikke hva han har å melde. Boka er altså skrevet av Fleischer og et team som utgjør fem personer fikk støtte av svenske “Vetenskapsrådet” til å skrive boka om Spotify..

Fleischer er medlem i Piratbyrån og en nøkkelpersonene i Pirate Bay under oppstarten for mange år siden.

Nå skal Fleischer og hans kolleger ha blitt kontaktet av Spotify-advokat Benjamin Helldén-Hegelund som har bedt dem vennligst om å slutte å snakke.

Hevder det er piratsaken de egentlig vil stenge
Ifølge Fleischer skal Spotify ha vært klar over prosjektet i mange år, blant annet hvordan forskerne, som de også er, prøvde å manipulere Spotifys algoritmer (det er ikke lov i følge Spotifys retningslinjer å lage script som kan påvirke avspillingsstatistikken, men Fleischer mener det ikke ble gjort i stor nok skala til å ødelegge for selskapet), men det er ikke før etter å ha hørt piratfil-historien at Spotify reagerte, ifølge dem.

Beskyldingen til forfatterne som har forsket, er at Spotify bruker script- og algoritme-forskningen deres som et ledd i å stoppe dem (“Terms of Use”-brudd) fra å snakke om oppstarten til selskapet der det altså hevdes i boka at det ble spredd piratkopierte MP3-filer for å få fart på produktet.

“Vetenskapsrådet” har sett på saken etter Spotifys påstander, men ikke sett noen grunn til å trekke støtten. Boka ventes neste år.

 

Kilde:
TorrentFreak

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse