Prototypen er i dag et Rift-hodesett.
Prototypen er i dag et Rift-hodesett.

Annonse


Finsk selskap lager VR-hodesett som har «menneskeøye-oppløsning» – 70 megapiksler per øye

Et av de største ankepunktene blant dagens VR-hodesett er utvilsomt oppløsning. Ofte er det ganske dårlig bildekvalitet i brillene noe som ødelegger brukeropplevelsen betraktelig.

Mye høyere oppløsning
Det Helsinki-baserte oppstartsselskapet Varjo jobber med et prototypehodesett for både AR og VR som kanskje kan løse det problemet. Varjo har nylig mottatt åtte millioner dollar i støtte og jobber hardt med prototypen «20/20» som kan revolusjonere bransjen.

Mens hodesett som Vive og Rift har en oppløsning på 1,2 megapiksler per øye, skal «20/20» levere «samme oppløsning som menneskeøyet» på over 70 megapiksler per øye.

– For første gang kan man faktisk se ting slik de er, forteller Varjo-sjef Urho Konttori til CNN.

Annonse
Konttori har erfaring fra selskaper som Nokia og Microsoft og i Varjo har han fått med seg tidligere ansatte fra ytterligere selskaper som Intel, Nvidia og Rovio.

Kommer allerede neste år
«20/20»-hodesettet har det Konttori omtaler som en «bionisk skjerm» som består av en kontekstskjerm, fokusskjerm, optisk kombinator og en blikksporer.

Brillene fungerer ved at de etterlikner menneskesynet ved å bruke øyesporing for å tegne stedene du ser på i høyere kvalitet og samtidig filtrere ut detaljer for ting som er utenfor fokus.

Planen til Varjo er å levere en tidlig utgave i løpet av det inneværende kvartalet for profesjonelle brukere og planlagt lansering av «20/20» er i løpet av 2018.

 

Kilde:
CNN

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse