Dell og Lenovo tror Microsoft kommer til å trappe ned satsingen på Surface.
Dell og Lenovo tror Microsoft kommer til å trappe ned satsingen på Surface.

Annonse


– Microsoft vil legge ned Surface innen 2019

Microsoft har sluppet flere store oppdateringer til Groove Music det seneste året, og da kom det nok som et sjokk på brukerne at selskapet velger å legge ned tjenesten fra nyttår. Nå tror flere at Surface står for tur.

Vi testet Surface Laptop: En treg, liten kosemaskin med en skitten hemmelighet.

Tror Surface også skrotes
Steve Brazier, sjef i Canalys, Gianfranco Lanci, COO i Lenovo og Maries Haas, COO i Dell, er samstemte i at Microsoft kommer til å legge ned Surface-familien.

– Surface-salget er ganske opp og ned, det er gode kvartal og det er dårlige kvartal. Totalt sett tjener den ikke penger. Det gir ikke noen mening for dem å være i denne bransjen, sa Brazier under en tale på Canalys Channels Forum.

Annonse
Han tror at det er slutt på Surface i 2019.

– Det kan bli tidligere. Jeg er enig, Microsoft tjener mye penger på skyen og bedrifter og på Windows, og taper definitivt penger på enheter så jeg ser ingen grunn til at de vil fortsette, la Lanci til.

– Skulle vise hva plattformen var i stand til
Haas i Dell mener at det var fornuftig av Microsoft å bruke maskinvaren for å vise hva Windows er i stand til, men at Microsoft aldri mente å skape en bred portefølje med produkter i alle formfaktorer.

Han tror at Windows-produsenten vil trappe ned på Surface-fronten.

Overfor MSPowerUser sier en talsperson fra Microsoft at de ønsker å innovere og lage nye produkter også i fremtiden.

«Surface fortsette å drive veksten i den kategorien og redefinerer hvordan personer skaper, lærer og jobber. Du vil se at vi fortsetter å innovere og lage nye enheter som gir kundene en ny og viktig opplevelse.»

Kommer det mer?
Surface-familien består nå av PC-hybridene Pro og Book, tavle-PC-en Hub, den stasjonære Studio og laptopen Laptop. De seneste årene har det versert sterke rykter om en Phone, men den glimrer stadig med sitt fravær.

Forrige måned kom dukket det opp spekulasjoner om at Microsoft skal lansere minst ett Surface-produkt i år, men ifølge Business Insider kommer ikke det til å skje.

Tror du at Microsoft om få år kommer til å kutte ut Surface?

 

Kilde:
MSPoweruser

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse