Pixel 2-mobilene imponerer ikke, ifølge denne analytikeren.
Pixel 2-mobilene imponerer ikke, ifølge denne analytikeren.

Annonse


– Google Pixel 2-serien er en stor skuffelse

Nå er det kun få timer til Google skal debutere andre generasjon av Pixel-mobilene som ble introdusert i fjor.

Ikke imponert
Før lansering har Google vært like gode, eller dårlige, som Apple til å holde lokk på lekkasjer og både design og spesifikasjoner er avslørt lenge før søkegiganten går på scenen senere i dag.

En som har sett lekkasjene er analytikeren Jean Baptiste i Atherton Research Prinicpal. I en artikkel på Forbes beskriver han Pixel 2-mobilene «som en stor skuffelse».

«Google innstegsmodell, Pixel 2, blir laget av det taiwanske selskapet HTC og har det samme, kjedelige designet som fjorårets modell med en femtommers skjerm med store rammer rundt og ett enkelt kamera», skriver han om Pixel 2.

Annonse
– En blek kopi av LG V30
Men også Pixel 2 XL får gjennomgå av analytikeren som beskriver den LG-produserte mobilen som «en blek kopi av den sørkoreanske telefonprodusentens eget flaggskip, V30».

Han fortsetter:

«Med et så kjedelig smarttelefonutvalg har ikke Google sjans til å konkurrere med de største produsentene som Samsung, Apple, Huawei eller LG, og kan til og med møte sterk konkurranse fra mindre selskaper som oppstartsselskapet Essential som leverer en vakkert designet, rammeløs enhet.»

– Har mistet en fordel
Analytikeren mener at Google med Pixel-lanseringen i fjor hadde en fordel over de andre Android-produsentene ved at de leverte en ren utgave av Android og kan tilby raske oppdateringer.

«Men nå har flere produsenter, som Essential, Lenovo og Nokia, valgt å gå for Googles Android-strategi og leverer noen ganger også oppdateringer raskere enn Google», kommenterer Baptiste.

Google skal vise frem ny maskinvare senere i dag og det er godt mulig at selskapet har noen overraskelser på lur.

 

Kilde:
Forbes

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse