iMac Pro lanseres i desember, men det ventes at MacBook-serien får ARM-brikker fra Apple først.
iMac Pro lanseres i desember, men det ventes at MacBook-serien får ARM-brikker fra Apple først.

Annonse


Det store Apple-ryktet blusser opp igjen: Vil skrote Intel og ha A-brikker i MacBook

x86-brikkeprodusenten har ikke klart å bli en viktig del av mobil-segmentet.

Vil gjøre alt selv
Og om denne rapporten fra Asia stemmer, vil de trolig få det enda tøffere fremover, for det ryktes at Apple ønsker å produsere sine egne A-brikker for MacBooks, egne modem til iPhone (Intel og Qualcomm leverer disse nå) og et system som integrerer berøring, fingersensor og skjerm-drivere i en og samme pakke. Det siste vil kutte en rekke Apple-partnere.

Alt dette vil gjøre det mulig for Apple å gjøre sin egen greie, i forhold til egen tidsstrategi, og kunne lage bærbare som bruker mye mindre energi og derfor kan vare mye lenger samtidig som de er tynne.

Det vil også bli vanskeligere for konkurrentene å vite hva Apple pønsker på, da de ikke kan se på Intels “roadmap” og på den måten kunne spå hvor Mac-produktene er på vei.

Annonse


Kan miste Apple som kunde
Om Intel ikke kommer Apple i forkjøpet med en langt bedre løsning enn det Apple selv får til (det kan bli svært vanskelig, se bare på iPhone 8 og X sine GeekBench-tall: 10 000 poeng i flerkjerne-testen er mer enn mange bærbare klarer), kan de om et tiår se seg partkert også der, og da begynner det å bli farlig.

Det ser sannsynlig ut at Apple ønsker A-brikkene i alle sine portable produkter, fra iPhone til MacBook. Når den dagen kommer, hva gjør Intel da?

For tiden søker Apple 200 brikke-relaterte stillinger. Det er nok til å gjøre hele bransjen, som er avhengig av dem, nervøs.

Vi kjenner jo for lengst skjebnen til selskapet som leverte GPU-er til iPhone, Imagination.

 

Kilde:
Nikkei

Annonse