SNES og NES Classic Edition har samme maskinvare.
SNES og NES Classic Edition har samme maskinvare.

Annonse


SNES Classic er en NES Classic med annet skall

«Meget er forskjellig, men det er utenpå» synges det i en norsk barnesang fra 50-tallet. Slik er det også med retroversjonene av Nintendo-konsollene NES og SNES.

Samme innmat
Digital Foundry har åpnet om den nyeste konsollen, SNES Classic, og bekrefter at sistnevnte konsoll og NES Classic Edition er identiske på innsiden. Begge bruker kretskortet Allwinner R16 System on Chip som består av fire ARM Cortex A7-prosessorer og en ARM Mali 400 MP2-grafikkprosessor.

Nintendo-konsollene har også identisk lagring og minne.

Bruker emulering
Ettersom begge benytter seg av emulering for å kjøre de respektive spillene, er det kanskje helt naturlig at de kjører samme innmat. Digital Foundry mener at Nintendo har gjort en god jobb med begge konsollene og at dette valget vil gjøre det lettere å fortsette produksjonen av NES Classic Edition som vender tilbake i 2018.

Annonse
«Det faktum at SNES Mini kjører samme maskinvare som forgjengeren, har en rekke implikasjoner. Blant dem kan vi forvente at hackere vil bruke kort tid på å utnytte systemet – slik som skjedde med NES Mini. For det andre blir det enklere for Nintendo å fortsette produksjonen av NES Mini fordi de bruker samme teknologi», skriver nettstedet.

SNES Classic Edition lanseres 29. september. Altså i morgen.

 

Kilde:
Digital Foundry

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse