Her er nye Amazon Echo.
Her er nye Amazon Echo.

Annonse


Lanseringsfest for Amazon – slipper mange nye Echo-produkter

I går viste Amazon frem en drøss med nye smartenheter under Echo-merkevaren.

Sonos-konkurrent
Først og fremst er det Echo-høyttaleren som ble lansert for tre år siden og som nå får en solid oppdatering. Størrelsesmessig er den rundt halvparten av størrelsen din den første generasjonen.

En ting Echo-brukerne har etterspurt er støtte for flerroms-lyd og det er nå på plass i nye Echo. Det gjør høyttaleren til en potensiell konkurrent til Sonos, som også jobber med en smarthøyttaler, og liknende strømmeløsninger.

Ny Echo
Videre har vi Echo Plus som er på størrelse med den originale smarthøyttaleren, men som nå vil fremstå som en smarthub i hjemmet. Lyden er forbedret og høyttaleren har også støtte for stemmegjenkjenning på lengre avstander.

Annonse
Echo Plus er kompatibel med over 100 smartenheter for hjemmet og som man kan settes opp kun ved å bruke stemmen.

Med i pakken følger det med en smartpære av typen Philips Hue.

Echo Plus.
Echo Plus. (Ill.: Amazon)

Fire TV med 4K HDR
Echo Connect er en helt ny enhet som kan kobles til telefonlinjen i hjemmet og så kan man ringe direkte fra Connect-enheten. Hvis man eier en Echo, Echo Dot eller Echo Show kan man ringe gratis til telefonnumre i Canada, USA og Mexico.

Den nye Fire TV har støtte for 4K HDR ved opptil 60 bilder i sekundet. Også Dolby Atmos-støtte er på plass.

Fire TV med støtte for 4K HDR.
Fire TV med støtte for 4K HDR. (Ill.: Amazon)

I tillegg annonserte Amazon at den digitale assistenten Alexa kommer til BMW-er og utvalgte Mini-biler i 2018. Amazon jobber allerede med Ford om liknende integrasjon.

De nye enhetene er tilgjengelig for forhåndsbestilling nå og lanseres sent i oktober. Offisiell lansering i Norge er ikke kjent.

 

Kilde:
CNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse