Microsoft kjøpte Minecraft i 2014.
Microsoft kjøpte Minecraft i 2014.

Annonse


– Gates og Ballmer ville ikke kjøpe Minecraft

For mange kom det som en overraskelse da Microsoft i 2014 la 2,5 milliarder dollar på bordet for Minecraft.

– Forstod ikke hvorfor
I den nye boken sin, «Hit Refresh», avslører Microsoft-topp Satya Nadella at Bill Gates og Steve Ballmer ikke skjønte hvorfor selskapet skulle bla opp så mye for et spill.

«Bill Gates og Steve Ballmer, som fremdeles var en del av styret når avtalen ble presentert, har senere ledd og sagt at de ikke helt forstod planene. Nå forstår de», skriver Nadella i boken.

Mer om «Hit Refresh»: – Jeg var ikke for Nokia-oppkjøpet.

Annonse
Phil Spencer får skryt
Samtidig skryter han av dagens Xbox-topp, Phil Spencer, som var personen som først la frem planene om å kjøpe det megapopulære spillet. På den tid var Spencer Corporate Vice President of Microsoft Studios.

«Tidlig i Microsofts samarbeid med Mojang, og før jeg ble sjef, presenterte Phil mulighetene til å kjøpe Minecraft, men Phils sjef på den tiden valgte å ikke gå videre med planene», skriver Microsoft-toppen uten å nevne den daværende sjefen ved navn. Det er trolig snakk om Don Mattrick.

På tross av dette gav ikke Spencer opp og da han etter hvert ble forfremmet til sjef for Xbox-avdelingen, fikk selskapet igjen sjansen til å kjøpe Minecraft.

«For noen kan et slikt avslag føre til at de gir opp, men Phil gjorde ikke det», skryter Nadella.

Microsoft har senere lagt mange ressurser i Minecraft og har oppdatert det på jevnlig basis. Nylig kom kanskje den største oppdateringen til Minecraft, «Better Together», som bringer spillere sammen på tvers av Windows 10, Xbox One, mobil og Nintendo Switch.

Hvordan syns du at Microsoft har behandlet Minecraft etter oppkjøpet?

 

Kilde:
Yahoo Finance

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse