Stephen Elop og Steve Ballmer i forbindelse med oppkjøpet i 2013.
Stephen Elop og Steve Ballmer i forbindelse med oppkjøpet i 2013.

Annonse


Nadella: – Jeg var ikke for Nokia-oppkjøpet

Microsoft-topp Satya Nadella er i disse dager aktuell med boken «Hit Refresh». Der kommer det frem at han blant annet ikke støttet oppkjøpet av Nokias mobilavdeling i 2013. Et oppkjøp som senere viste seg å bli en fiasko.

Var imot
Daværende toppsjef, Steve Ballmer, samler flere topper i selskapet for å stemme over oppkjøpet. Nadella var en av dem som stemte nei.

«Jeg stemte nei», skriver han i boken og fortsetter «jeg skjønte ikke hvorfor verden trengte et tredje økosystem for smarttelefoner, med mindre vi endret reglene … Men det var for sent å gjenvinne kontrollen vi hadde mistet. Vi jaktet baklyktene til våre konkurrenter».

Bloomberg har tidligere omtalt Nadellas nei, men det er først nå vi får høre noe offisielt fra mannen selv. Windows Central skriver at til også Bill Gates var tvilende til Nokia-oppkjøpet.

Annonse
Gates var også skeptisk
I «Hit Refresh» skriver Microsoft-sjefen at selskapet bør gå inn i mobilmarkedet igjen med noe helt nytt og unikt som skiller dem fra konkurrentene.

«Det er alltid risikabelt å kjøpe et selskap som har liten markedsandel. Vi bør kun være i mobilmarkedet når vi har noe som virkelig er annerledes», skriver han i boken.

Tror du fortsatt at Microsoft har en sjanse i mobilmarkedet?

 

Kilde:
Thurrot

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse