Her er Intel Coffee Lake.
Her er Intel Coffee Lake.

Annonse


– Dette er vår beste spillprosessor noensinne

Intel har lansert den åttende generasjonen med Core-prosessorer for stasjonære PC-er der Core i7-8700K er flaggskipet.

Nå med seks kjerner
Prosessorprodusenten omtaler topputgaven som «vår beste spillprosessor noensinne». I7-8700K har seks kjerner, tolv tråder og en klokkefrekvens på 3,7 GHz som gjør at spill som Gears of War 4 har 25 prosent høyere bildefrekvens sammenlignet med den syvende generasjonen med Intel-prosessorer. Prosessoren kan overklokkes til 4,7 GHz med Turbo Boost 2.0, men også 5 GHz ved hjelp av luft eller væskebasert kjøling.

Med sine seks kjerner er toppmodellen også mye bedre til fleroppgavekjøring enn tidligere modeller, og ifølge Intel er spilling, strømming og opptak av PlayersUnknown’s Battlegrounds 45 prosent raskere.

Prisen er for øvrig 359 dollar.

Annonse
Krever nytt hovedkort
I førsteomgang er det seks prosessorer som lanseres og i3-brikkene er kanskje mest interessante for vanlige forbrukere. Prisen på en prosessor i i3-serien starter på 117 dollar og her er det snakk om en firekjerners brikke med 3,6 GHz. Man får også en kraftigere på 4 GHz til 168 dollar.

Dette er de seks nye prosessorene.
Dette er de seks nye prosessorene. (Ill.: Intel)

En ting du må være obs på er at Coffee Lake-prosessorene ikke fungerer med hovedkortene i 100- og 200-serien, noe som betyr at du må kjøpe det nye hovedkortet Z370 som lanseres sammen med de nye prosessorene. Z370 har støtte for prosessorer med seks kjerner, Thunderbolt 3, Intel Optane cache-minne og har bedre støtte for DDR4 2666 MHz-minne.

Lanseringen er satt til 5. oktober.

 

Kilde:
Intel

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse