Apple TV 4K prosesserer videoen til ett videoformat.
Apple TV 4K prosesserer videoen til ett videoformat.

Annonse


Apple TV 4K gjør ting med bildet du ikke visste

Den nyeste Apple TV-en har ankommet butikkene og endelig har strømmeboksen støtte for 4K-oppløsning og utvidet dynamisk område, best kjent som kun HDR.

Vises i ett videoformat
En kuriositet ved Apples oppløsningsvalg er at alt vises i samme videoformat, noe som ikke er optimalt for all video. Formatet stilles inn automatisk første gang man setter opp Apple TV 4K som «leser» hva TV-en din er i stand til via HDMI-kabelen. Forbes skriver at for de fleste betyr det enten 4K Dolby Vision 60 Hz, 4K HDR 10 50/60 Hz eller 4K HDR10 30 Hz, avhengig om TV-en din støtter Dolby Vision og hvilken bildefrekvens i 4K HDR TV-en og HDMI-kabelen støtter.

Det er også her problemet dukker opp. For å ta eksempelet til Forbes: Hvis man kjører en HD-film med 24 bilder per sekund og standard dynamisk område på en Apple TV 4K som er satt til 4K HDR 60 Hz, vil boksen konvertere kildebildet til 4K HDR 60 Hz. Dette kan føre til at farger ser unaturlige ut og at lysnivåene ikke blir slik de skal.

I enkelte tilfeller kan man også oppleve litt støy på de konverterte filmene. Basert på Forbes’ erfaringer er det faktisk videoene fra iTunes som tar seg best ut på Apple TV 4K

Annonse
Les også: Apple TV 4K har elendig begrensning: Støtter ikke 4K YouTube.

Kan endres manuelt
Heldigvis har man mulighet til å velge mellom en rekke forskjellige videoformater manuelt, men det spørs om alle er like interessert i å stille inn dette selv basert på innholdet de skal se.

«Selv om Apples konverteringssystem fungerer greit, betyr det for AV-entusiaster, når de bruker Apple TV 4K, at de ikke alltid ser innholdet slik det ble designet», konkluderer Forbes.

Har du fått testet Apple TV 4K? Hva er din erfaring så langt?

 

Kilde:
Forbes

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse