Det ble en trist slutt for Imagination som nå blir solgt til Kina.
Det ble en trist slutt for Imagination som nå blir solgt til Kina.

Annonse


Dette skjedde med selskapet som designet iPhone-GPU-ene

Det kom ifølge Imagination som et sjokk på dem at Apple ikke lenger ønsket å lisenseiere GPU-teknologien deres (ifølge våre kilder skal Apple ha planlagt å hyre folk fra Imagination lenge).

Imagination hevder de ikke hadde blitt varslet i tide, og prøvde å stoppe Apple rettslig. Nå blir de solgt.

Blir Kina-styrt
For brikke-businessen til selskapet var det som holdt dem oppe, men nå som iPhone 8 og X har A11 Bionic-brikken som har Apples egen GPU, trengs ikke partneren lenger, i hvert fall ikke i California.

For selskapet er solgt for 5,8 milliarder kroner til “Canyon Bridge Capital Partners”, et kinesisk backet investeringsselskap. Canyon Bridge sier de ikke skal si opp noen eller flytte hovedkvarteret. Vi får se.

Annonse
Startet for alvor våren 2016
Det var i mai i fjor
vi meldte i saken “Hemmelig Apple-team kan gjøre iPhone 8-grafikken utrolig” at:

“Apple startet å hyre medarbeidere nær “University of Central Florida” helt tilbake i 2013. Disse folkene har som oppgave å forske på grafikk, både maskin- og programvaredelen av feltet.

Dessuten: i mars kunne vi melde at «ferske rapporter fra Ars technica har Apple og GPU-produsenten Imagination Technologies samtaler om et mulig oppkjøp.»

Allerede har minst fem ingeniører hoppet fra Imagination til Apple i løpet av de siste åtte månedene, inkludert en av som har vært hos Imagination i 16 år, melder Tech Insider.”

 

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse