Marea har nådd Bilbao og er nå i drift.
Marea har nådd Bilbao og er nå i drift.

Annonse


Microsoft og Facebook superkabel har en båndbredde på 160 terabit i sekundet

Et drøyt år er gått siden Microsoft annonserte at selskapet bygger en transatlantisk sjøkabel sammen med Facebook. Nå er arbeidet fullført.

16 millioner ganger raskere
Kabel går mellom Virginia Beach i USA og Bilbao i Spania og har en lengde på hele 660 mil. Kabelen, som går under navnet Marea, har en båndbredde på 160 terabit per sekund, ifølge Microsoft.

«160 terabit data i sekundet er mer enn 16 millioner gangere raskere enn den gjennomsnittlige internettoppkoblingen i hjemmet», skriver Microsoft i et blogginnlegg.

Brad Smith, sjef for prosjektet, sier at Marea kommer på et kritisk tidspunkt.

Annonse
– Undervannskabler i Atlanteren flytter allerede 55 prosent mer data enn Stillehavsrutene og 40 prosent mer data enn mellom USA og Latin-Amerika. Det er ingen tvil om at etterspørselen etter datastrøm gjennom Atlanteren vil fortsette å vokse og Marea tilbyr en kritisk tilkobling for USA, Spania og videre, sier han i innlegget.

I full drift neste år
– Marea hjelper oss å koble opp mennesker raskere og mer effektivt. En robust tilkobling kan hjelpe mange mennesker å bygge nettverk og samarbeide mellom land og kulturer, uttaler Facebooks nettverkssjef, Najam Ahmad.

Prosjektet ble annonsert i mai i fjor og byggingen startet i august og ble gjort av selskapet Telxius. I juni nådde kabelen Bilbao og nå er den oppe og går. Dog kjører den ikke for fulle seil før tidlig 2018.

 

Kilde:
Microsoft

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse