Arnold Schwarzenegger viser frem en elektrisk Hummer.
Arnold Schwarzenegger viser frem en elektrisk Hummer.

Annonse


Her viser «Terminator» frem en helelektrisk Hummer

Hvem er mer egne til å vise frem en «ny» Hummer enn Arnold Schwarzenegger? Kanskje ingen.

– Viser hva som er mulig
Hummer er kanskje historie, men det stanser ikke det australske oppstartsselskapet Kreisel Electric fra å vise frem selskapets teknologi i nettopp en slik bil. Denne uken debuterer Kreisel en helelektrisk prototype av beistet. Hummer er faktisk ikke den første bilen selskapet elektrifiserer.

– Kreisel Electric electrifiserte min G-Class i fjor vinter, og nå en Hummer. Hvis Kreisel fortsetter i dette tempoet kan jeg snart fly herfra til LA i et elektrisk fly, sa den tidligere California-guvernøren til de fremmøte.

Prototypen har en batteripakke på 100 kWh timer og to motorer bak og foran. Topphastigheten er 120 km/t og bilen har en rekkevidde på rundt 300 kilometer.

Annonse
En nærmere titt på el-Hummeren.
En nærmere titt på el-Hummeren. (Ill.: Kreisel Electric)

– Med de elektrifiserte prototypene ønsker vi å vise hva som er mulig med Kreisel-teknologi, uttalte Markus Kreisel, en av medgrunnleggerne av selskapet.

– Vi kommer ikke til å masseprodusere disse modellene. Vår Hummer er en kraftpakke i ulveklær, en som kjører så stillegående at til og med sausene ikke blir forstyrret.

Elektrisk Evolution
Samtidig har den japanske bilprodusenten Mitsubishi publisert det første bildet av selskapets kommende Evolution-elbil, kalt e-Evolution Concept. Mitsubishi har allerede en elbil i stallen, i-MiEV, men ønsker sammen med Renalt og Nissen å trappe opp satsingen.

Bildet som er publisert avslører ikke mye av designet, men gir i hvert fall en pekepinn på hvordan baklykten blir. Japanerne sier selv at e-Evolution Concept vil ha en «SUV coupe-liknende form». Mitsubishi skal vise frem elbilen under bilmessen i Tokyo 26. oktober.

Her er det første bildet ave-Evolution Concept.
Her er det første bildet ave-Evolution Concept. (Ill.: Mitsubishi)

 

Kilder:
Wheels24,
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse