Better Together-oppdateringen er her.
Better Together-oppdateringen er her.

Annonse


Nå kan du laste ned storoppdateringen til Minecraft

Under E3-messen i sommer annonserte Microsoft «Better Together»-oppdateringen som åpner for kryssplattformspilling.

Kryssilling
Nyheten åpner for at spillere kan grave og bygge sammen på tvers av plattformer som inkluderer Windows 10 og 10 Mobile, VR, Xbox One, iOS og Android. Nintendo Switch-brukere vil også få oppdateringen, men den er ikke tilgjengelig for øyeblikket.

Merk at det gjelder Windows 10-utgaven av Minecraft og ikke Java-versjonen.

Samtidig er det én plattform som mangler, nemlig PlayStation 4. Det skyldes at Sony så langt har takket nei til kryssplattformspilling med Xbox One og de andre plattformene. Microsoft skriver at de fortsatt er i samtaler med Sony om dette.

Annonse
Spill når som helst
I tillegg til at Minecraft-spillerne kan spille samme nesten uansett plattform, får de også muligheten til å ta med seg innhold kjøpt i Marketplace fra en plattform til en annen. For eksempel ved å starte spillingen i Windows 10 og fortsette med samme opplevelse på iOS på farten.

Hvis man også kjøper en Realm-server kan man spille selv om verten ikke er pålogget. Det koster 39 kroner i måneden for to spillere og 78 kroner i måneden for opptil ti spillere.

Microsoft annonserer også at fremover vil Minecraft kun hete Minecraft på tvers av enhetene, mens Java-utgaven i Windows og macOS går under navnet Minecraft: Java Edition.

 

Kilde:
Microsoft Studios

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse