Apple TV 4K har en elendig begrensning: Støtter ikke 4K YouTube

Dolby Atmos er på vei til Apple TV 4K.
Dolby Atmos er på vei til Apple TV 4K.

De første anmeldelsene av Apple TV 4K har truffet verdensveven og en interessant detalj er at strømmeboksen kan få støtte for Dolby Atmos-teknologien.

Oppdatert, 17:40:

Det er også kjent at strømmeboksen utrolig nok ikke støtter 4K-video-er i YouTube og da ei heller HDR. Maskinvaren har støtte, men det er kodek-utfordringer.

Annonse

Vi håper på en app-oppdatering fra YouTube, eller at de kommer til enighet på en eller annen måte.

Årsaken skal være at Apple ikke støtter VP9-formatet som brukes av YouTube. Det samme problemet er å finne på Safari og iOS.

Er på vei
Som kjent er ikke dette på plass i Apple TV 4K som lanseres i morgen, men kan bli tilgjengelig i en kommende programvareoppdatering. The Verges Nilay Patel sier dette i sin anmeldelse:

– Apple fortalte meg at mangelen på Atmos ikke handler om maskinvarebegrensninger, og at støtte er på vei.

– Neste generasjons kringlyd
Dolby Atmos er et format der lyden kommer fra forskjellige vinkler for å skape en tredimensjonal effekt. Lyden kan komme forfra, fra siden, bakfra og ovenfra.

«Dolby Atmos og konkurrenten DTS:X er nestegenerasjons kringlydformater som industrien omtaler som ’objektbasert kringlyd’. I motsetning til tradisjonell kringlyd som sender spesifikke spor med lyd til spesifikke høyttalere, gjør Atmos det mulig for lydingeniører å plassere ’lydobjekter’ i et 3D-rom og så finner forsterkeren og lydplanken din ut hvordan det skal gjengis», forklarer The Verge.

Xbox One S er en av enhetene som har støtte for formatet og Netflix rullet ut Atmos i sommer.

 

Kilde:
The Verge

Annonse
Annonse