Dolby Atmos er på vei til Apple TV 4K.
Dolby Atmos er på vei til Apple TV 4K.

Annonse


Apple TV 4K har en elendig begrensning: Støtter ikke 4K YouTube

De første anmeldelsene av Apple TV 4K har truffet verdensveven og en interessant detalj er at strømmeboksen kan få støtte for Dolby Atmos-teknologien.

Oppdatert, 17:40:

Det er også kjent at strømmeboksen utrolig nok ikke støtter 4K-video-er i YouTube og da ei heller HDR. Maskinvaren har støtte, men det er kodek-utfordringer.

Vi håper på en app-oppdatering fra YouTube, eller at de kommer til enighet på en eller annen måte.

Annonse




Årsaken skal være at Apple ikke støtter VP9-formatet som brukes av YouTube. Det samme problemet er å finne på Safari og iOS.

Er på vei
Som kjent er ikke dette på plass i Apple TV 4K som lanseres i morgen, men kan bli tilgjengelig i en kommende programvareoppdatering. The Verges Nilay Patel sier dette i sin anmeldelse:

– Apple fortalte meg at mangelen på Atmos ikke handler om maskinvarebegrensninger, og at støtte er på vei.

– Neste generasjons kringlyd
Dolby Atmos er et format der lyden kommer fra forskjellige vinkler for å skape en tredimensjonal effekt. Lyden kan komme forfra, fra siden, bakfra og ovenfra.

«Dolby Atmos og konkurrenten DTS:X er nestegenerasjons kringlydformater som industrien omtaler som ’objektbasert kringlyd’. I motsetning til tradisjonell kringlyd som sender spesifikke spor med lyd til spesifikke høyttalere, gjør Atmos det mulig for lydingeniører å plassere ’lydobjekter’ i et 3D-rom og så finner forsterkeren og lydplanken din ut hvordan det skal gjengis», forklarer The Verge.

Xbox One S er en av enhetene som har støtte for formatet og Netflix rullet ut Atmos i sommer.

 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse