IKEA Place er en av ARKit-appene som nå er tilgjengelig.
IKEA Place er en av ARKit-appene som nå er tilgjengelig.

Annonse


Se hva din iPhone kan nå

I går ble iOS 11 tilgjengelig for millioner av iPhoner og iPad-er rundt om i verden. Operativsystemet markerer starten på AR-satsingen til Apple.

Oppdatert 20. september:

I en e-post til ITavisen skriver IKEA Norge at IKEA Place lanseres 29. september i norske app store.

Mer at IKEA Place for øyeblikket er utilgjengelig i norske Apple Store. Vi har kontaktet IKEA Norge og kommer tilbake med mer informasjon.

Annonse
Flere apper lansert
IKEAs Place-app er kanskje den mest interessante ved lanseringen. I denne appen kan du plassere IKEA-møbler i et virtuelt rom, og sjekke om sofaen ikke er for stor for stuen eller om kommoden er i den høyden du ønsker. Det er også mulig å ta bilder og filme og dele innholdet med venner. Ifølge den svenske møbelgiganten skalerer appen produktene automatisk med 98 prosent nøyaktighet.

Er du i oppussingsmodus og har planer om å gjøre flere innkjøp på IKEA, kan Place-appen være et nyttig verktøy. Den er tilgjengelig gratis i App Store.

https://youtube.com/watch?v=-xxOvsyNseY

Warhammer 40 000: Freeblade er et AR-spill, utvidet virkelighet, der man tar kontroll over en Imperial Knight og kjemper seg gjennom en heftig historiedel. Her brukes utvidet virkelighet i en fotomodus der du kan plassere soldaten din på en overflate for så å ta bilder og filme den.

Fikk du med deg? Dette er de feteste AR-videoene som vil blåse deg av banen.

PLNAR er en annen kjekk AR-tittel for hjemmet. Med appen kan du genere planløsningen i hjemmet ditt ved å følge en markør langs veggene og hjørnene langs gulvet. Man kan også markere dører og måle overflater.

Cubit er liknende app og kan brukes til å måle avstanden mellom objekter, men også visualisere størrelsen på virtuelle objekter i den virkelige verdenen.

Night Sky er ditt personlige planetarium. I AR-modus kan man bevege seg rundt i solsystemet, zoome inn på planeter og se oversikt over pågående romoppdrag. Man kan også identifisere stjerner, planeter, satellitter og liknende.

Har du kommet over en nyttig AR-app? Tips oss gjerne i kommentarfeltet.

 

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse