Pimax 8K VR har samlet inn flere millioner kroner.
Pimax 8K VR har samlet inn flere millioner kroner.

Annonse


Dette «8K» VR-hodesettet tar av på Kickstarter

Selskapet Pimax har valgt Kickstarter som finansieringsplattform for deres nye VR-hodesett.

To 4K-skjermer og 200-graders synsvinkel
Pimax 8K VR er navnet på det selskapet omtaler som «verdens første VR-hodesett med 8K». Et av problemene med dagens VR-hodesett er i flere tilfeller lav oppløsning på brillene, og Pimax mener at de har løsningen.

Hver skjerm har en oppløsning på 4K og synsvinkelen på 200 grader er også mye bedre enn tradisjonelle hodesett, og vil ifølge produsenten også dekke sidesynet ditt.

«Brukere kan bruke sidesynet sitt i stedet for å bevege hodet konstant, noe som gjør opplevelsen mer intuitiv», skriver Pimax på Kickstarter.

Annonse
Kickstarter-suksess
Hodesettet blir på ingen måte et låst system, i stedet blir Pimax en åpen plattform som er kompatibel med både Steam VR og Oculus VR.

Kampanjen inneholder to hodesett: et på 5K og et på 8K, men det utvilsomt sistnevnte som er mest interessant. Ønsker du et VR-hodesett fra Pimax med 8K-oppløsning må du ut med 499 dollar, rundt 3900 kroner. Selskapet planlegger å sende ut VR-settet tidlig neste år.

Så langt har kampanjen samlet inn nærmere 600 000 dollar når 44 dager gjenstår. Målet om 200 000 dollar er dermed passert for lengst.

 

Kilde:
Kickstarter

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse