Det nye bildeformatet er laget for å spare plass - og reduserer filstørrelsen med opp til 50 prosent.
Det nye bildeformatet er laget for å spare plass - og reduserer filstørrelsen med opp til 50 prosent.

Annonse


iOS 11s nye bildeformat kan bety trøbbel for PC-brukere

Senere i dag, vi tipper rundt klokken 19, slipper Apple iOS 11 til kompatible enheter. Blant nyhetene er bildeformatet, eller «bildekonteineren», kalt High Effiency Image File Format (HEIC/HEIF).

Oppdatert 20. september:

I en uttalelse til MSPowerUser sier Microsoft at bildene automatisk blir konvertert til JPEG før de lastes opp til OneDrive. Det betyr at bildene fortsatt er synlige i OneDrive-appen og i Windows 10.

Ikke støttet i Windows 10
En av fordelene med HEIC, som utvikles av gjengen bak MPEG, er at det tar opp mye mindre plass på lagringsdisken enn for eksempel JPEG.

Annonse
Som The Verge skriver, vil du ikke merke noe forskjell når du deler bilder til Twitter eller Instagram, men flere kan oppleve problemer når de skal se bildene på PC. Mens Google Photos og Dropbox støtter HEIC rett ut av boksen, har Microsoft vært trege med å støtte formatet.

Kan deaktiveres
Det betyr at OneDrive-brukere med iPhone og som ønsker å se bildene sine i Bilder-appen i Windows 10 vil oppleve litt problemer frem til Microsoft oppdaterer tjenestene med HEIC-støtte. Ettersom formatet ikke er støttet direkte i Windows 10, er du nødt til å finne en app som lar deg vise bildene, eller konvertere filene.

En annen løsning er å deaktivere HEIC. Det gjøres via Innstillinger – Kamera – Formater i iOS 11 og bildene vil dermed lagres som JPEG.

 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse