Html5 innfører kopibeskyttelse.
Html5 innfører kopibeskyttelse.

Annonse


Store protester til tross, Html5 får kopibeskyttelse

W3C er konsortiet som overser utviklingen av html og andre standarder på nett. Nå har gruppen valgt å stille seg bak forslaget om kopibeskyttelse i html5.

Innfører kopibeskyttelse
Ars technica skriver at 58 prosent av organisasjonens medlemmer sa til en ny standard som går under navnet «Encrypted Media Extensipns» (EME). Det blir en ny standard for å strømme kopibeskyttet video i nettleseren.

EME vil dermed hindre personer fra å kopiere strømmet video. Standarden er ikke en DRM-beskyttelse i seg selv, men definerer i stedet hvordan nettinnhold kan fungere med Content Decryption Modues fra en tredjepart som håndterer kryptering. EME gjør det mulig å se kopibeskyttet innhold uten at man trenger teknologi som Flash eller Silverlight.

Netflix, Microsoft, Google og Apple nevnes som selskaper som har vært for utviklingen av EME, skriver Ars technica. Dette er selskaper som utvikler egne nettlesere og strømmetjenester.

Annonse
Møter motstand
Flere av medlemmene i W3C er sterkt imot EME og mener at organisasjonen skal jobbe for et åpent Internett fremfor å omfavne kopibeskyttelse. Electronic Frontier Foundation (EFF) har vært en av de største motstanderne til EME og valgte å forlate W3C etter avgjørelsen ble tatt (ekstern lenke). Også Free Software Foundation er sterkt imot EME.

Rundt 30 prosent stemte mot innføringen av EME og drøyt ti prosent avsto fra å stemme.

 

Kilde:
Ars Technica

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse