Pi kan lade enhetene dine på avstander opp mot 30 cm.
Pi kan lade enhetene dine på avstander opp mot 30 cm.

Annonse


Dette kan bli den første virkelige trådløse laderen på markedet – er kompatibel med iPhone 8

Det finnes flere ulike standarder for trådløs lading på markedet, men QI er nok den mest utbredte. Ulempen med QI er at enhetene må være mindre enn 40 millimeter unna for å kunne lades opp.

Ekte trådløs lading
Oppstartsselskapet Pi ønsker å være først ute på markedet som kan lade opp smarttelefoner og andre enheter på større avstander.

Ladeenheten, som også heter Pi, er formet som en kjegle med den øverste delen kuttet av og kan bli den første trådløse laderen på markedet som er ordentlig trådløs. Når Pi lanseres kan den lade enheter som er opp mot 30 centimeter unna.

Støtter iPhone 8
Laderen er bygget på samme induksjonsteknologi som brukes i Qi-standarden, men Pi bruker strålealgoritmer slik at laderen kan kontrollere retningen og formen til de magnetiske feltene.

Annonse
Ifølge selskapet kan man lade opptil fire telefoner samtidig med full hastighet, legger man til flere enheter går ladingen tregere. Per nå kan man lade alle enheter som støtter det magnetiske ladedekselet til Pi, men mobiler som allerede har den trådløse teknologien bygget inn – som iPhone 8 og Note 8 – trenger man ikke deksel.

Pris og lansering er ennå ukjent, men selskapet avslører at Pi vil koste under 200 dollar.

 

Kilder:
Pi,
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse