Huawei spøker med Apples Face ID.
Huawei spøker med Apples Face ID.

Annonse


Huawei mobber Apple: «Den ekte AI-telefonen» kommer neste måned

Forrige uke annonserte Apple at det ikke er funnet plass til Touch ID i iPhone X, men at det er Face ID som gjelder.

Face ID-mobbing
Huawei kan glede seg over at selskapet nylig passert Apple og er nå nummer to i markedet. Etter iPhone X-annonseringen benytter det kinesiske selskapet også anledningen til å sende noen stikk mot konkurrenten. Se videoen under.

Mens Apple skryter av arbeidet med kunstig intelligens og maskinlæring som muliggjør teknologi som Face ID, mener Huawei at «den ekte AI-telefonen» ikke kommer før i oktober. Det er trolig Mate 10 selskapet sikter til.

Annonse
Kunstig intelligens på menyen
Under IFA-messen tidligere denne måneden snakket Huawei om det nye brikkesettet Kirin 970 som har en Neural Processing Unit, eller NPU. Dette blir et av de første brikkesettene med slik teknologi når det lanseres senere i år.

Også med Mate 9 Pro hadde Huawei et stort fokus på kunstig intelligens og selskapet hevder at mobilen aldri blir treg. Enheten bruker maskinlæringsteknologi for å lære seg hvordan brukeren bruker mobilen, for så å flytte prosessorkraft og minne til de nødvendige plassene.

Med en NPU bygget direkte inn i brikkesettet kan dette gå enda dypere.

Hva Huawei planlegger å gjøre med kunstig intelligens får vi vite 16. oktober. Vi er til stede i München for å holde deg oppdatert på nyhetene.

 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse