Nå kan nordmenn reservere Mercedes sin nye elbil.
Nå kan nordmenn reservere Mercedes sin nye elbil.

Annonse


Nå kan nordmenn som de første i verden reservere denne Mercedesen

Mercedes har lagt ut reservasjonslister for nye EQC som lanseres i Norge i 2019. Norge er første land i verden som kan reservere, som vi har meldt.

Alt er nytt
“EQ er en ny serie kompromissløse biler fra Mercedes-Benz. Designet på helt nye plattformer for elektriske drivlinjer og kombinert med over 130 års erfaring som verdens mest innovative bilmerke.

EQ vil levere på kvalitet, komfort og intelligent sikkerhet som ingen andre. Fra 2019 vil Mercedes-Benz lansere 7 helelektrisk EQ-modeller i rask rekkefølge, mens vi fortsetter det vi startet med i 1886; å redefinere mobilitet,” heter det fra Mercedes.

Dette sier Mercedes
“Den nye generasjonen elbiler, som skal telle totalt 10 innen 2022 (inkl. 3 smart), baseres på en arkitektur spesielt utviklet for batteridrevne modeller, med smart bruk av stål, aluminium og karbonfiber. Plattformen er skalerbar og kan derfor benyttes til en lang rekke segmenter og karosserivarianter. Produksjonsmodellen EQC blir på størrelse med dagens GLC og får et design sterkt inspirert av «Concept EQ». Konseptbilen har en ny lyssignatur med sort panelgrill og en opplyst hvit stjerne, med tilsvarende design bak. Videre vil det bli utstrakt bruk av LED og fiberoptikk for å understreke bilens elektriske signatur.”

Annonse


“Bilen er klargjort for lading via hurtigladestasjoner, veggboks i hjemmet og induksjonslading. Med «Mercedes-Benz energy storage unit» vil hjem med egne solcellepaneler kunne benytte «grønn» overskuddsproduksjon for lading, uavhengig av det konvensjonelle strømnettet.

Betydelig redusert ladetid kommer med innføringen av hurtiglading via Combined Charging System (CCS). Den europeiske ladestandarden tillater rask lading med en langt større kapasitet enn i dag. Foreløpig ladekapasitet strekker seg fra 50 opp til 150 kW, men på mellomlang til lang sikt er ladekapasitet på inntil 300 kW planlagt. Dette vil muliggjøre at 100 lokalt utslippsfrie kilometer lades i løpet av fem minutter.”

– Store forventninger
“Basert på etterspørselen etter elbiler i Norge har vi har store forventninger til de kommende modellene fra Mercedes-Benz EQ. EQC er første modell ut i 2019 og det vil deretter komme en ny modell hver 6-12 måned i alle segmenter frem mot 2022. På IAA i Frankfurt fikk vi se “Concept EQA” som indikerte hvordan den første elektriske kompaktmodellen i EQ-serien ville se ut, så det er liten tvil om at fremtiden er lys for norske kunder.”

Reserverasjonsbeløept er 20 019 kroner.

 

Kilde:
Mercedes

Annonse