Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Her er mobilen som kan ringe uten batteri. (Ill.: Mark Stone/University of Washington)

Denne mobilen kjører på «luft» – vil også gjøre det mulig å sende meldinger uten strøm på mobilen

Lys og radiobølger gjør dette mulig, men det kommer mer.

«Google Faculty Research» og «U.S. National Science Foundation» ga til sammen 2 millioner kroner til et sprøtt prosjekt – også funket det!

Utrolig kult prosjekt
Det Vamsi Talla fikk til var å lage en mobil som kan ringe ut at den noen sinne må lades. Mobilen kan ringe tradisjonelle nummer, såvel som nødnummer og til og med Skype og øreplugg-støtte.

Det er usikkert hvor mye det vil koste å produsere mobilen, men Talla spekulerer at den vil kunne produseres for mindre enn 1 dollar.

Smart teknikk
Mobilen bruker 3 mikrowatt, «noe som er 10 000 ganger mindre enn hva smartmobiler bruker», forklarer Talla. RF-bølger og solen holder enheten i livet. Ved å bruke en teknikk døpt «backscattering» reflekterer og modifiserer mobilen de bølgesignalene og sender de tilbake til basestasjonen.

Tårnene må heldigvis ikke oppgraderes maskinvaremessig
Det trengs ikke nytt utstyr i tårnene, kun en programvare-endring i operarørenes datasystemer, noe de «uansett gjør regelmessig», ifølge Talla.

Teamet med Talla i spissen skal nå produsere produktet med hjelp fra Jeeva Wireless, der Talla er sjef.

Talla jobber også med et annet spennende prosjekt: å muliggjøre trådløs tekst-kommunikasjon selv om mobilens batteri er dødt.

 

Kilde:
The Institute

Stikkord: fiffig, luft