Her er mobilen som kan ringe uten batteri.
Her er mobilen som kan ringe uten batteri.

Annonse


Denne mobilen kjører på “luft” – vil også gjøre det mulig å sende meldinger uten strøm på mobilen

“Google Faculty Research” og “U.S. National Science Foundation” ga til sammen 2 millioner kroner til et sprøtt prosjekt – også funket det!

Utrolig kult prosjekt
Det Vamsi Talla fikk til var å lage en mobil som kan ringe ut at den noen sinne må lades. Mobilen kan ringe tradisjonelle nummer, såvel som nødnummer og til og med Skype og øreplugg-støtte.

Det er usikkert hvor mye det vil koste å produsere mobilen, men Talla spekulerer at den vil kunne produseres for mindre enn 1 dollar.

Smart teknikk
Mobilen bruker 3 mikrowatt, “noe som er 10 000 ganger mindre enn hva smartmobiler bruker”, forklarer Talla. RF-bølger og solen holder enheten i livet. Ved å bruke en teknikk døpt “backscattering” reflekterer og modifiserer mobilen de bølgesignalene og sender de tilbake til basestasjonen.

Annonse
Tårnene må heldigvis ikke oppgraderes maskinvaremessig
Det trengs ikke nytt utstyr i tårnene, kun en programvare-endring i operarørenes datasystemer, noe de “uansett gjør regelmessig”, ifølge Talla.

Teamet med Talla i spissen skal nå produsere produktet med hjelp fra Jeeva Wireless, der Talla er sjef.

Talla jobber også med et annet spennende prosjekt: å muliggjøre trådløs tekst-kommunikasjon selv om mobilens batteri er dødt.

 

Kilde:
The Institute

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse