Se hvordan Note 8-kameraet gjør det mot iPhone 7 Plus og Galaxy S8+. Vi kommer tilbake med en fullverdig test av mobilen, inkludert "direktefokus"-funksjonen.
Se hvordan Note 8-kameraet gjør det mot iPhone 7 Plus og Galaxy S8+. Vi kommer tilbake med en fullverdig test av mobilen, inkludert "direktefokus"-funksjonen.

Annonse


Hvor bra er Note 8-kameraet? Slik går det mot iPhone 7 Plus og Galaxy S8+

Vi har allerede skrevet en liten sniktitt på Note 8, men det var etter kun å ha testet den på gulvet etter pressekonferansen i New York da Samsung viste frem flaggskipet offisielt.

Oppdatert, 15:46:

Her er GeekBench-tallene:

  • Note 8: 1830 enkjerne – 6119 fler-kjerne
  • Galaxy S8+: 1830 enkjerne – 6449 fler-kjerne

Veldig kjapp – vi håper det varer
Nå har vi fått skaffet en før lanseringen førstkommende fredag, og er klare med testbilder der vi prøvekjører kameraet mot iPhone 7 Plus og en annen toppmodell fra Samsung: Galaxy S8+ (som ikke har to-kamera-oppsettet Note 8 og Apples har… merkelig nok).

Annonse
Note 8 Snapdragon 835 er den vi tester (begge modellene selges med Samsung Exynos i Norden), og er en kjapp mobil, ingen tvil.

Kjappere enn Galaxy S8+ Snapdragon 835 er den også, så får vi bare krysse fingrene for at den ikke blir treg over tid. Vi har merket visse problemer med S8-sirup, men det kommer og går.

Det er håp med Samsung Experience 8.5 i stedet for 8.1 som er å finne på S8-modellen, og ikke minst: 6GB RAM i stedet for 4GB. Det innebærer også at appene holder det gående lenger. Det går kjapt å bla seg frem og tilbake i åpne apper, for å si det sånn.

Kjappere filsystem?
Installasjon av apper er også kjappere. Hvorfor det er slik er jeg egentlig ikke sikker på, og jeg er usikker på om Samsung vet det selv.

I hånda ligger Galaxy Note 8 som en veldig tettpakket enhet, man får følelsen av at er satt sammen veldig gjennomført.

Dette er kvalitet, og vi håper den tåler ditto som den ser ut, selv om vi nok anbefaler et deksel, spesielt de av dere med mindre hender (som kanskje bør vurdere mindre mobiler, uansett). Den har mindre avrundende kanter enn S8+ som du ser over, men vi synes den er ergonomisk god likevel. Den minner kanskje mest om Xperia-serien til Sony om vi skal sammenligne med en konkurrent, totalsett designmessig, selv om denne har mye mindre ramme.

Fingersensoren er stadig å finne på baksiden, men med Note 8 har de markert den bedre, så den er lettere å føle på baksiden i stedet for å kladde til kameraet.

Bildene først
Vi skal ikke mene så mye mer om mobilen før vi har testet den mer i det daglige, dette er i hovedsak en kamera-test, men jeg har ikke tatt ut S-pennen mer enn et par ganger det siste døgnet – kanskje er den ikke for oss, kanskje har vi ikke funnet de riktige appene eller bruksområdene? Tips meg i kommentarfeltet.

Man skulle kanskje tro batterilevetiden ville være elendig når skjermen måler 6,3 tommer (for en skjerm! Det går helt fint å bruke den ute i mye sollys) og den har mye RAM, men 3300 mAh-batteriet ser ut til å gjøre en god jobb. Det blir interessant å teste denne med Android 8 (Når? Ingen anelse).

Presiseringer: Vi justerte Note 8-kameraet til 12MP (4:3 – 4032 x 3024)-oppløsning og ikke 7,9MP (18,5:9 – 4032 x 1960) som er standard. HDR er aktivert som auto på alle de tre enhetene. iOS 11 endelig versjon (som alle beta-testere kan laste ned allerede) er installert på iPhone.

Bildene med zoom er 5.0 x av 10 på iPhone 7 Plus og Note 8, og 5 x av 8 på Galaxy S8+. Fokuset er likt på samtlige bilder.

Kveldsbilder

Dagbilder

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse