BMW i Vision Dynamics.
BMW i Vision Dynamics.

Annonse


Slik kan BMW i5 bli – produksjonsbilen blir trolig svært lik konseptmodellen

Denne uken retter alle bilinteresserte øynene mot Frankfurt og den årlige bilmessen. BMW er på plass og viser blant annet frem et nytt elbilkonsept.

Er dette i5?
BMW avduker en ny firedørs konseptbil som plasserer seg mellom megapopulære i3 og i8 noe som kan tyde på at i5 blir det endelige navnet, men selskapet holder kortene tett til brystet. Konseptmodellen går under navnet BMW i Vision Dynamics og har en rekkevidde på 600 kilometer. 0–100 km/t gjør den unna på fire sekunder og bilen har en toppfart på 200 km/t.

– Ja, denne kommer! Vi vet også at når BMW har vist konsepter av tidligere el- og hybridbiler, så har produksjonsutgavene ligget ganske nært opptil disse, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Norge, overfor TV 2 Broom. Nettstedet har forresten bilde fra bilen på messegulvet som du kan se her.

«Konspeptbilen måler 4,80 meter i lengden, 1,93 meter i bredde og 1,39 meter i høyden, en evolusjon av typiske BMW-proporsjoner. Eksteriøret består av store, flytende overflater, og man kan få følelsen av at det er støpt i en og samme form. Flere detaljer på bilen knytter fremtidens bilkonsept med BMW’s designhistorie, blant annet den den tradisjonelle nyregrillen, som har fått en ny og moderne tolkning», skriver BMW i en pressemelding.

Annonse
Les mer om bil: Sjekk ut BMWs elleville luksus-SUV som kommer neste år.

Er det i5 som blir navnet på denne elbilen?
Er det i5 som blir navnet på denne elbilen? (Ill.: BMW Groups)

Øker elbilsatsingen
Av andre elbilnyheter, skriver BMW i pressemeldingen at fremtidige modeller vil ha en rekkevidde på 700 kilometer og kommende plug-in-hybrider, eller «Power PHEVs», vil ha en elektrisk rekkevidde på 100 kilometer.

– Innen året er omme ruller det over 200.000 elektrifiserte biler fra BMW Group på veiene. 100.000 av de er nye i år – vår fremtid med elektrisk mobilitet har allerede startet, sier Harald Krüger, styreleder i BMW AG., i en pressemelding.

BMW avslører at selskapet i 2025 vil ha 25 ladbare modeller hvorav 12 helelektriske modeller.

Slik ser konseptbilen ut fra siden.
Slik ser konseptbilen ut fra siden. (Ill.: BMW Groups)

 

Kilde:
BMW,
TV 2 Broom

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse