Her er Mi Notebook Pro.
Her er Mi Notebook Pro.

Annonse


Her er Xiaomis MacBook Pro-konkurrent til halve prisen

I går utvidet kinesiske Xiaomi sortimentet med to nye smarttelefoner, deriblant spennende Mi Mix 2, og en ny bærbar PC på 15,6 tommer.

Mange tilkoblingsmuligheter
Mi Notebok Pro er navnet på PC-en som i hvert fall på papiret blir en ordentlig utfordrer til MacBook Pro. Designet er også ganske likt.

PC-en drives av Intels rykende ferske Core-prosessor kalt Kaby Lake Refresh og den har også flust med tilkoblingsmuligheter:

  • To stykk USB-A.
  • To stykk USB-C.
  • HDMI.
  • SD-kortleser.

Svakere skjerm
Styreflaten er forholdsvis stor og har Force Touch-liknende funksjonalitet, ogogså en integrert fingersensor. The Verge skriver at styreflaten føles bedre ut enn majoriteten av Windows-maskiner.

Annonse
Styreflaten har integrert fingersensor.
Styreflaten har integrert fingersensor. (Ill.: Xiaomi)

På ett punkt stiller Mi Notebook Pro dårligere enn MacBook Pro og mange andre Windows-PC-er. Skjermen har «kun» 1080p-oppløsning og er ifølge rapportene svært blank noe som kan gjøre den vanskelig i bruk utendørs i sterk sollys.

Mi Notebook Pro blir tilgjengelig i Kina om kort tid og har en startpris på rundt 850 dollar, 7000 kroner. Da får man en modell med i5 og 8 GB minne. Toppmodellen leveres med en i7-prosessor, 16 GB minne og Nvidia-kortet GeForce MX150. Prisen er rundt 1070 dollar, 8400 kroner.

 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse